Cuprins:
Mâncăruri pe care să le încerci în Thailanda
Mâncarea thailandeză este o parte importantă a vacanței tale în Bangkok și Thailanda. Datorită aromelor sale exotice, bucătăria thailandeză este populară în întreaga lume. O plimbare pe aleile orașului duce adesea la o oprire la un stand de mâncare, unde vă puteți bucura de frigărui, orez prăjit, tăiței și supe picante la prețuri destul de accesibile.
Dacă preferați să luați masa într-un cadru mai confortabil, Bangkok, sprre exemplu, are o mulțime de restaurante care oferă un meniu extins de mâncăruri thailandeze clasice.
Tom yam
Acest amestec cu ierburi este adesea denumit în meniuri supă thailandeză acră. Varianta cu creveți – tom yam kung – este cea mai lăudată, și pe bună dreptate: combinația de creveți grași și o supă foarte picantă are ca rezultat un amalgam neobișnuit de gusturi, dar delicios și cu puternic caracter thailandez.
Tom Kha Gai
Tom kha gai este oarecum asemănător cu tom yam și oferă persoanelor cu o toleranță mai scăzută la condimente puternice ocazia de a gusta aceleași arome savuroase. Pe lângă scara largă de condimente, Tom kha gai este, de asemenea, unic prin faptul că vine de obicei cu mult lapte cremos de nucă de cocos, creând o supă dulce și bogată. La fel ca majoritatea alimentelor thailandeze, opțiunile vegetariene sunt ușor de adaptat prin înlocuirea câtorva ingrediente.
Pad Thai
Pad thai este una dintre mâncărurile naționale din Thailanda și este o alegere populară pentru turiștii care încep explorarea bucătăriei thailandeze. Pad thai este un fel de mâncare cu tăiței prăjiți, care este de obicei făcut cu creveți sau pui, cu toate acestea, opțiunea vegetariană este de asemenea populară. Pad thai este disponibil aproape la fiecare colț de stradă și reprezintă o masă ieftină și gustoasă.
Laap
Laap (cunoscut și sub numele de larb sau larp) este o mâncare rustică din nord-estul Thailandei. Este făcută cu carne tocată asezonată cu pudră de orez prăjit, suc de lămâie, sos de pește și ierburi proaspete. Asigurați-vă că îl mâncați cu orez lipicios.
Som Tam
Multe preparate din bucătăria thailandeză conțin carne, în mare parte fructe de mare. Dacă ești vegetarian, una dintre cele mai bune mâncăruri thailandeze pe care le poți comanda este această salată. Som Tam este preparat din papaya verde (necoaptă), roșii, morcovi, fasole lungă, arahide, suc de lămâie, usturoi, zahăr de palmier și galanga.
Amestecate împreună creează o salată gustoasă care oferă 5 arome vibrante, dulce, picant, sărat, acru și sărat. Pe măsură ce călătoriți prin Thailanda, veți descoperi că există multe variante diferite ale acestei mâncăruri, toate foarte gustoase.
Guay Teow
Acesta este un alt fel de mâncare thailandez popular pe care îl puteți găsi oriunde în Thailanda. Supa se poate face din carne de pui, porc sau vită, împreuna cu tăiței de ou sau orez.
Vânzătorii stradali de mâncare adaugă și chiftele și completează cu zahăr, suc de lămâie sau sos de pește. Puteți mânca guay teow în orice moment al zilei. O altă versiune a acestui fel de mâncare pe care o veți găsi peste tot este Char Guay Teow, care este versiunea uscată, la grătar
Kai Med Ma Muang
Ingredientele principale folosite pentru a face această mâncare thailandeză sunt nucile caju și carnea de piept de pui.
Acestea sunt prăjite într-o tigaie înainte ca sosul de soia, mierea, ciupercile, ardeiul, ceapa și alte legume să fie adăugate pentru a face o mâncare dulce, condimentată. Este una dintre cele mai apreciate mâncăruri pe care să încerci în Thailanda.
Gaeng Keow Wan Kai
Acest curry thailandez provine din centrul Thailandei. Este foarte picant, așa că de obicei este servit cu orez thailandez aburit pentru a reduce nivelul iuțealî. Contine pui, dar dacă vrei îl poți găsi si cu carne de vita. Mâncarea se face din ardei iute verzi și condimente măcinate într-o pastă de curry, ghimbir, lapte de cocos, vinete și sos de pește.
Acesta este unul dintre cele mai picante curry din Thailanda, dar nu lăsați asta să vă împiedice să îl încercați. Este, de asemenea, unul dintre cele mai aromate curry din Thailanda.
Pak Boong
Pak boong (gloria de dimineață) este cunoscut pentru că este extrem de sănătos. Această legumă asemănătoare spanacului este de obicei prăjită și asezonată cu pastă de soia, sos de soia, usturoi, ardei iute și multe altele. Pak Boong este sărat, picant, acru și crocant în același timp, satisfacând paleta de gusturi oricui. Acest fel de mâncare este adesea făcut cu sos de stridii.
Kai Jeow – omletă thailandeză
Kai jeow este una dintre cele mai simple feluri de mâncare thailandeze, dar este o masă rapidă excelentă, bogată în proteine.
Kai Jeow este de obicei servită pe orez și cu sos dulce de ardei iute. Cereți „kai jeow pak” dacă doriți să adăugați câteva legume în omleta dvs. thailandeză.
Descoperă și 10 mâncăruri pe care să le încerci în Bulgaria
Citeşte şi unde să mergi în Thailanda în vacanță – insule și atracții!
Daniel9090 • 11.01.2024, 08:53
oamenii din Thailanda sunt în general prietenoși și ospitalieri, iar bucataria lor este apreciată în întreaga lume
Daniel9090 • 11.01.2024, 08:53
este cunoscută pentru peisajele spectaculoase, plajele frumoase și cultura sa bogată și diversificată
Daniel9090 • 11.01.2024, 08:52
Thailanda este o destinație foarte populară în rândul turiștilor din întreaga lume