Bucătăria elvețiană

Nu poți spune Elveția fără să te gândești la ciocolata elvețiană, brânză elvețiană, dar și la ceasurile elvețiene. Acestea sunt câteva dintre lucrurile cunoscute deja despre Elveția. Dar această țară este un paradis pentru oricine este în căutare de peisaje cu adevărat pitorești.

Chiar dacă bucătăria elvețiană nu este la fel cunoscută precum cea franceză sau cea italiană, sunt multe mâncăruri pe care merită să le încerci dacă ajungi în Elveția.

Diversitatea și complexitatea gastronomiei elvețiene reflectă diversitatea culturală și geografică. Clima Elveției permite o gamă largă de alimente indigene, de la cereale simple la produse rafinate precum brânza și vinul.

Din punct de vedere istoric, Elveția este o țară agricolă, multe regiuni fiind izolate unele de altele de Alpi. Prin urmare, una dintre principalele caracteristici ale bucătăriei elvețiene este simplitatea acesteia, cu multe feluri de mâncare alcătuite din ingrediente puține, dar delicioase. Bucătăria elvețiană a evoluat în ultimele secole pentru a deveni ceea ce este astăzi. Creșterea puterii de cumpărare și o anumită omogenizare a gustului au permis apariția unor preparate naționale emblematice precum fondue și rösti.

Generalul Vasile Milea, „eroul” care a ordonat reprimarea Revoluției la Timișoara. „Sinuciderea a fost practic o încercare de autorănire”
Recomandări
Generalul Vasile Milea, „eroul” care a ordonat reprimarea Revoluției la Timișoara. „Sinuciderea a fost practic o încercare de autorănire”

Alimentele asociate cu Elveția folosesc adesea laptele ca ingredient esențial. Acestea includ în special brânzeturi tari și ciocolată. Brânzeturile elvețiene, în special Emmental, Gruyere, Vacherin și Appenzeller, sunt produse elvețiene renumite. Cele mai populare feluri de mâncare cu brânză sunt fondue și raclette. Ambele feluri de mâncare au fost inițial mâncăruri regionale, dar au fost popularizate de Uniunea Elvețiană a Brânzeturilor pentru a crește vânzările de brânzeturi.

Mâncăruri pe care să le încerci în Elveția

Fondue

Mâncăruri pe care să le încerci în Elveția - Fondue
Mâncăruri pe care să le încerci în Elveția – Fondue

Datând din secolul al XVIII-lea, brânza fondue a apărut în Elveția ca o modalitate de a folosi brânzeturile și pâinea învechite pentru a hrăni familiile în lunile de iarnă, când alimentele proaspete nu erau din abundență. Pe măsură ce brânzeturile și pâinea se învecheau, erau greu de mâncat, așa că localnicii au descoperit că, dacă încălziu brânzeturile cu vin, usturoi și condimente, puteau înmuia pâinea în ele și le puteau face mai ușor de mâncat.

Adevărata revoluție. Cei zece pași care chiar ar schimba România
Recomandări
Adevărata revoluție. Cei zece pași care chiar ar schimba România

Astăzi este cu siguranță cea mai gustoasă formă de brânză din câte există. De aceea, este în lista cu mâncăruri pe care să le încerci în Elveția. Fondue este un preparat din brânză topită elvețiană, servit într-un vas, deasupra unui arzător portabil încălzit cu o lumânare sau o lampă cu spirt și consumat prin scufundarea pâinei în brânză.

Rosti

Mâncăruri pe care să le încerci în Elveția - Rosti
Mâncăruri pe care să le încerci în Elveția – Rosti

Acest faimos fel de mâncare din cartofi a apărut ca micul dejun al fermierilor din Berna, dar acum poate fi găsit în toată Elveția. Astăzi este considerată o delicatesă națională. Este consumat adesea ca garnitură pentru a însoți multe alte alimente elvețiene, înlocuind adesea cartofii prăjiți sau alte garnituri de cartofi. Cel mai simplu mod de a fi preparat este din cartofi rași și prăjiți, deși mulți oameni adaugă și alte ingrediente, în funcție de regiune, inclusiv brânză, măr și ceapă.

Landjager

Mâncăruri elvețiene - Landjager
Mâncăruri elvețiene – Landjager
Coșul de cumpărături, mai ieftin în Ungaria decât în România | Experiment Libertatea
Recomandări
Coșul de cumpărături, mai ieftin în Ungaria decât în România | Experiment Libertatea

Ca să străbați toți acei munți și trasee de drumeție din Elveția, trebuie să ai niște gustări sățioase. Exact așa a apărut cârnatul semiuscat Landjäger, ca hrană pentru muntenii care pleacu la vântoare. Această gustare tradițională elvețiană este preparată dintr-o combinație de carne de porc, vită, untură, vin roșu, zahăr și condimente alese. Astăzi, este una dintre acele mâncăruri pe care să le încerci în Elveția, dacă vrei să simți gustul bucătăriei tradiționale.

Descoperă și cele mai frumoase locuri de vizitat în Elveția.

Raclette

Brânzeturi elvețiene - Raclette
Brânzeturi elvețiene – Raclette

Raclette este o brânză semi-tare făcută din lapte de vacă alpină. Din punct de vedere istoric, a fost principala hrană a țăranilor care au trăit în regiunile din Valais. O roată întreagă de brânză era ținută în fața unui foc și, pe măsură ce brânza se topea, era răzuită pe o farfurie pentru a fi mâncată. Astfel, numele derivă din cuvântul francez racler, adică a răzui. În zilele noastre, feliile de raclette sunt topite și însoțite de cartofi mici gătiți în coajă, ceapă, castraveți murați și legume. Raclette este adesea cunoscută ca o alegere de mâncare tradițională la Geneva.

Descoperă cele mai frumoase locuri de vizitat în Geneva.

Alplermagronen

Alplermagronen
Alplermagronen

Alplermagronen se poate traduce prin „macaroanele alpine” și este un preparat rustic elvețian. Se numește astfel deoarece ingredientele folosite la prepararea felului de mâncare erau folosite pentru a hrăni păstorii care își supravegheau vacile pe pășunile Alpilor.

De atunci, din anii 1930, acest fel de mâncare este una dintre cele mai apreciate feluri de mâncare tradițională din Elveția. Ingredientele cheie folosite includ macaroane, brânză, ceapă și cartofi, deși există numeroase variante ale acestui fel de mâncare clasic elvețian. Cu siguranță trebuie să fie și pe lista ta de mâncăruri pe care să le încerci în Elveția.

Malakoff

Malakoff este o minge de brânză prăjită care se găsește de obicei în vestul Elveției, mai precis în satele Eysins, Begnins, Bursins, Luins și Vinzel de pe malul lacului Geneva. Rețeta a fost adusă de mercenarii elvețieni care s-au alăturat războiului Crimeii sub forțele franco-britanice care luptau împotriva Rusiei. Aceast preparat elvețian a fost numit după bătălia majoră de la Malakoff, care a dus la căderea Sevastopolului, punând astfel capăt războiului. Malakoff este de obicei servit ca prim fel și savurat cu castraveți murați, ceapă murată și muștar. Cu siguranță, vinul este cel mai bun partener pentru Malakoff.

Quiche și tarte

Mâncăruri pe care să le încerci în Elveția - Quiche-ul și tartele
Mâncăruri pe care să le încerci în Elveția – Quiche-ul și tartele

Quiche-ul și tartele cu brânză elvețiană merită cu adevărat încercate. Micile tarte cu brânză arată atât de vesele și gustoase pe farfurii mici și frumoase și le găsiți peste tot. Quiche-urile pot fi, de asemenea, umplute cu pește, carne sau legume, în timp ce tartele pot fi acoperite cu diferite arome de la ceapă la măr dulce. Aceste feluri de mâncare sunt tipice pentru aniversari și zile de naștere.

   

Urmărește cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News

Comentarii (33)

Adrian014   •   16.12.2024, 14:32

La noi nu exista acest produs

Peugeot307   •   03.12.2024, 10:24

Felicitări pentru articol!

Ghiocel06   •   26.11.2024, 16:01

Felicitări pentru articol! Interesant!

Vezi toate comentariile (33)
Comentează

Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.

Încă un DIVORȚ în showbizul românesc! Și-au spus ADIO după 10 ani de mariaj! 'S-a încheiat într-un mod civilizat, nu e cu scandal'
Unica.ro
Încă un DIVORȚ în showbizul românesc! Și-au spus ADIO după 10 ani de mariaj! 'S-a încheiat într-un mod civilizat, nu e cu scandal'
Cum arăta Corina Caciuc în urmă cu câțiva ani, înainte de operațiile estetice...Pare altă femeie, dar și atunci era atrăgătoare
Viva.ro
Cum arăta Corina Caciuc în urmă cu câțiva ani, înainte de operațiile estetice...Pare altă femeie, dar și atunci era atrăgătoare
De ce câștigă numai Tudor Chirilă "Vocea României". Are 7 trofee, iar ultimele 4, consecutive. Mutările geniale pe care le-a făcut în finale
Libertateapentrufemei.ro
De ce câștigă numai Tudor Chirilă "Vocea României". Are 7 trofee, iar ultimele 4, consecutive. Mutările geniale pe care le-a făcut în finale
Fabrica mare din România care concurează cu cele din Europa. Producția e una impresionantă și se lucrează după cele mai înalte standarde
FANATIK.RO
Fabrica mare din România care concurează cu cele din Europa. Producția e una impresionantă și se lucrează după cele mai înalte standarde
Ce părere are Raluca Bădulescu despre prima poza cu ea care a apărut în presă în urmă cu mulți ani: „Foarte multă lume își imaginează
Elle.ro
Ce părere are Raluca Bădulescu despre prima poza cu ea care a apărut în presă în urmă cu mulți ani: „Foarte multă lume își imaginează
Fotografie unică cu Mihaela Rădulescu la Revoluție, urcată pe tanc! Cum arăta diva în 1989. 'Eram blondă, tunsă periuță. Voiam să intru în diplomație'. Imagini de colecție / FOTO
Unica.ro
Fotografie unică cu Mihaela Rădulescu la Revoluție, urcată pe tanc! Cum arăta diva în 1989. 'Eram blondă, tunsă periuță. Voiam să intru în diplomație'. Imagini de colecție / FOTO
Cel puţin 1.8 milioane de români vor fi afectaţi de ordonanţa de urgenţă pentru austeritate. Oamenii se tem că turismul va fi în pierdere
Observatornews.ro
Cel puţin 1.8 milioane de români vor fi afectaţi de ordonanţa de urgenţă pentru austeritate. Oamenii se tem că turismul va fi în pierdere
Horoscop 23 decembrie 2024. Leii au ocazia să contribuie la restabilirea armoniei în mediul de la serviciu, cu condiția să nu se bazeze doar pe ei
HOROSCOP
Horoscop 23 decembrie 2024. Leii au ocazia să contribuie la restabilirea armoniei în mediul de la serviciu, cu condiția să nu se bazeze doar pe ei

Știri mondene

Știri România

RECOMANDĂRI