Manichiura semipermanentă poate rezista intactă până la 14 zile pe unghii. Aspectul unghiilor este în tot acest timp îngrijit, iar oja și unghiile arată impecabil. Mai jos îți vom explica ce pași trebuie să urmezi dacă vrei să-ți faci manichiură semipermanentă acasă, dar și cum se îndepărtează oja semipermanentă acasă.
Cuprins:
Ce este oja semipermanentă
Oja rezistentă cunoscută și sub denumirea de ojă semipermanentă este un tip de lac de unghii disponibil într-o varietate de culori care, odată aplicată, se activează cu ajutorul luminii UV din interiorul unei lămpi create special pentru această procedură.
Oja semipermanentă are consistența unei oje normale, aspectul final este asemănător cu cel al unui lac de unghii clasic, însă diferența constă în modul de aplicare și rezistența produsului pe unghie până la 4 săptămâni, fără să se cojească oja sau să capete un aspect neuniform.
Kit pentru manichiură semipermanentă acasă – de ce produse ai nevoie
- Lampă UV;
- Ustensile pentru cuticule (forfecuță sau freză de unghii);
- Ustensile pentru curățare;
- Pilă de unghii;
- Bază și soluție de pregătire a unghiei pentru oja semipermanentă;
- Soluție pentru deshidratare – se folosește după ce ai curățat cuticula, pentru a elimina apa din unghie;
- Primer;
- Bază – se folosește pentru a acoperi imperfecțiunile unghiei;
- Pensule pentru aplicarea ojei;
- Perie mică pentru unghii – ajută la îndepărtarea prafului de pe suprafața unghiei;
- Ojă semipermanentă;
- Top – un produs final care ajută oja să nu se îngălbenească din cauza razelor UV;
- Un produs de curățare (cleaner) – pentru a șterge stratul lipicios al topului.
Cum îți faci manichiură semipermanentă acasă
Pregătește unghia pentru aplicarea ojei
După ce ai dezinfectat suprafața unghiei, poți aranja cuticulele. Fie le tai, fie le împingi ușor cu ajutorul unui băț de portocal subțire. De asemenea, poți folosi și un ulei pentru hidratarea cuticulelor.
Următorul pas este să scurtezi lungimea unghiei pentru a ajunge la forma dorită. Pentru scurtare poți folosi o forfecuță, în timp ce pentru a obține forma pe care ți-o dorești, poți folosi pila. Cu ajutorul pilei vei crește gradul de aderență al ojei semipermanentă.
Pentru a scădea gradul de aderență de pe unghie, trebuie să înlături praful rămas cu ajutorul unei dischete demachiante îmbibată într-o solușie degresantă sau cleanser. După acest pas, straturile de culoare se vor fixa mai bine și se va îndepărta pelicula lipicioasă de pe suprafața unghiei.
Aplică baza pentru manichiură semipermanentă
Baza se aplică înaintea ojei semipermanente, deoarece are rolul de a proteja unghia, de a o întări și de a preveni îngălbenirea acesteia. Se aplică un strat subțire de bază, după care se usucă la lampa UV pentru 30 de secunde.
Aplică oja semipermanentă
Acum poți aplica nuanța de ojă preferată ori chiar îți poți realiza diferite modele, în funcție de preferințe. În cazul în care ai depășit marginile, surplusul de ojă poate fi șters cu ajutorul unui bețișor ori cu o pensulă subțire asemănătoare cu cea cu care aplici luciul de buze.
Oja se poate aplica într-un strat, după care se introduc unghiile în lampa UV pentru cel puțin 2 minute. Dacă vrei o culoare mai intensă, oja se poate aplica și în două sau mai multe straturi, dar de fiecare dată după ce ai aplicat un strat, trebuie să repeți procesul cu lampa UV.
Sigilează culoarea
După ce ai aplicat oja semipermanentă, o poți sigila cu ajutorul unui top coat, un lac incolor care oferă un plus de luciu manichiurii. Se folosește din nou lampa UV pentru uscarea produsului.
Hidratează cuticulele și mâinile
La finalul procesului, pentru a avea o manichiură semipermanentă perfectă, hidratează mâinile cu o cremă și cuticulele cu ajutorul unui ulei hidratant special pentru cuticule.
VEZI GALERIA FOTOPOZA 1 / 4Cum se îndepărtează oja semipermanentă
Procesul de îndepărtare a ojei semipermanente de pe unghie este diferit față de manichiura cu oja clasică. Iată ce ai de făcut:
Cu ajutorul unei pile, pilește stratul superficial al unghiei (luciul) până în momentul în care suprafața începe să capete un aspect opac.
Pune pe o dischetă demachiantă dizolvant pentru unghii și înfășoară discheta în jurul fiecărei unghii, după care sigileaz-o cu ajutorul unei bucăți mici de folie de aluminiu. Rămâi așa pentru 15-20 de minute, în funcție de numărul de straturi de ojă aplicată.
Cu ajutorul unui instrument pentru îndepărtarea cuticulelor, răzuie straturile crăpate de ojă de pe suprafața unghiei. Oja se înlătură foarte ușor, deoarece aceasta se înmoaie cu ajutorul dizolvantului.
Aplică un ulei sau un lac protector pe unghie și totul este gata.
Trucuri pentru o manichiură perfectă acasă
- Dezinfectează unghiile înainte de aplicarea ojei;
- Agită lacul de unghii înainte de utilizare;
- Aplică pentru început un strat de bază și lasă-l sub lampa UV pentru a se întări.
- Aplică 2 straturi subțiri de ojă semipermanentă, dacă îți dorești o nuanță aprinsă. Culoarea se uniformizează odată cu aplicarea celui de-al doilea strat, dar nu uita că trebuie să ții mâinile sub lampă cel puțin un minut, pentru a preveni încrețirea ojei.
- Folosește cremă de protecție solară inclusiv pe unghii, deoarece factorii externi pot contribui la diminuarea intensității culorii.
Sursă foto: Shutterstock.com și 123rf.com