Mielul – Când alegi carnea de miel, cumpără bucăţi cât mai slabe, în general pulpă, şi îndepărtează cu cuţitul toate urmele albe (de grăsime) înainte să te apuci de gătit. Este o carne relativ slabă, fragedă şi se pretează foarte bine pentru a fi gătită la cuptor sau la grătar.
o porţie de friptură de miel (cât o palmă) 200 g = 250 de calorii
Ciorba de miel – E o alternativă sănătoasă de pregătire a cărnii, bine acrită cu borş (bogat în vitamine din grupul B). Ea nu trebuie să lipsească de la masa de prânz. Condiţie obligatorie: după gătit, lasă oala să se răcească şi aruncă grăsimea care se strânge deasupra.
o porţie de borş de miel = 100 de calorii
Drobul – Se prepară din organele mielului, fierte şi tocate mărunt, la care se adaugă multe verdeţuri, ouă, puţină smântână şi se dă la cuptor. Din punct de vedere nutriţional, are un conţinut caloric redus şi poate constitui aperitivul perfect.
o felie de drob = 80 de calorii
Stufatul – Carnea trebuie înăbuşită fără nici un adaos de grăsime (în puţină apă) şi fiartă, apoi, împreună cu cozi de ceapă şi usturoi verde sau, după preferinţă, cu spanac. Constituie felul principal la oricare din mese şi vă veţi sătura cu siguranţă.
o porţie de stufat (cu două bucăţi de carne) = 300 de calorii
Cozonacul şi pasca – La acest capitol nu există alternativă dietetică, astfel încât va fi nevoie să reduci cantitatea pentru a te încadra în raţia calorică. Asta înseamnă că ai dreptul la o singură felie pe zi, de preferat în afara meselor principale, ca aliment dulce.
o felie de cozonac = 180 de calorii
Oul fiert – Regula esenţială de Paşte e să nu consumi oul fiert în combinaţie cu maioneză, ci mai bine cu muştar. Oul are şi proprietatea de a fi colecistokinetic şi ajută la digestie, mai ales într-o situaţie specială cum sunt Sărbătorile. Atenţie, în cazul celor care au valori crescute de trigliceride şi colesterol, consumul de ouă trebuie limitat la maximum două/zi.
un ou fiert = 80 de calorii
Alcoolul – Ce ar fi masa de Paşte fără un pahar de băutură? Greu de închipuit că ne putem lipsi de el şi, pentru ca “răul” să fie cel mai mic posibil, alege vinul. Vinul (alb sau roşu), spre deosebire de băuturile alcoolice tari, are un conţinut caloric redus şi ajută digestia. Dar nu mai mult de un pahar la masă.
un pahar de vin = 80 de calorii

 
 

Urmărește-ne pe Google News