Masa de Revelion – cum o aranjăm și ce preparate punem pe masă

Dacă masa de Crăciun știm deja cum o aranjăm și ne-am pregătit toate decorațiunile, este momentul să ne gândim cum vom decora masa de Revelion. Mai mult, care sunt preparatele care nu vor lipsi de pe masa de sărbătoare, momentul în care toată familia se adună în jurul mesei. Dacă nu ai inspirație, ți-am făcut noi pregătirile. Iată ce îți recomandăm:

Cum trebuie aranjată masa de Revelion

Masa de Anul Nou ne găsește pe toți acasă, de la mic la mare. Este momentul în care familia se reunește și se bucură de timp de calitate, dar mai ales de cele mai gustoase rețete. Pentru că este un moment important, masa de Revelion trebuie aranjată pe măsură. Însă, atenție, nu trebuie să fie prea încărcată. O masă aglomerată poate distrage atenția oaspeților de la mâncărurile gătite și poate împiedica comunicarea dintre meseni.

Îți recomandăm să citești și:

De asemenea, masa de sărbătoare trebuie să fie acoperită cu o mușama sau față de masă din două culori. Bineînțeles, culorile specifice sărbătorii. Poți alege fie alb și roșu, alb cu verde sau roșu cu verde.

Tacâmurile de pe masa de revelion trebuie să fie impecabile, la fel și farfuriile. Furculițele, lingurile, paharele și cuțitele pot fi lustruite folosind un prosop uscat. Astfel te asiguri că masa va străluci.

Este recomandat să ai pe masă și câteva aranjamente florale sau decorațiuni de sărbătoare. Poți pune o vază cu mai multe flori sau un ghiveci cochet cu o singură floare, spre exemplu, Floarea Crăciunului sau Crăciunița, așa cum este cunoscută.

Cum aranjezi masa de Revelion

Alimente nelipsite de pe masa de Revelion

  • Primul aliment care trebuie să se regăsească pe masă este peștele. Se spune că dacă mâncăm pește la cumpăna dintre ani, „alunecăm” mai ușor printre necazuri și vom avea mai mulți bani în anul nou. Peștele trebuie pus întreg pe farfurii, altfel, spun superstițioșii, norocul se sfărâmă.
  • Struguri albi. Superstițioșii ar trebui să mănânce 12 boabe de struguri albi la miezul nopții, ceea ce ar însemna că următoarele 12 luni ar urma să fie dulci și pline de belșug.
  • Fructele rotunde sunt alte alimente care nu trebuie să lipsească de pe mesele românilor. Mandarinele, portocalele, chiar și lămâile ar trebui să aducă sănătate în anul următor.
  • Platourile care vor fi așezate pe masa de Revelion trebuie să conțină și legume verzi, precum varză, salată, castraveți și spanac, având în vedere că verdele este simbolul sănătății, iar frunzele sunt asociate cu banii.

Îți recomandăm să citești și:

Crăciunița – aranjament pe masa de sărbători

Ce alimente să mănânci de Revelion

  • Carnea de porc nu trebuie nici ea să lipsească de pe masă. Porcul este considerat norocos pentru că inspiră avuție, acesta fiind și motivul pentru care pușculițele au formă de purceluși.
  • În loc de pui, pentru masa de Revelion puteți alege curcan, având în vedere că puiul este considerat simbol al sărăciei. Superstițioșii cred că curcanul este singura pasăre aducătoare de noroc.
  • Cum fiecare petrecere trebuie să aibă și o prăjitură, tortul trebuie să fie vedeta serii, el simbolizând veșnicia.

Te învățăm cum să faci și cele mai bune rețete de tiramisu pentru sărbători.

La cumpăna dintre ani, oamenii mai trebuie să consume șampanie. Astfel se consideră că le vor fi îndeplinite dorințele, iar noul an va fi îmbelșugat.

Urmărește-ne pe Google News