► FRUNTE

Pentru prevenirea sau estomparea ridurilor frunţii, aceasta se masează circular, pornind de la rădăcina nasului spre tâmple. Nu uita ca mereu să fie de jos în sus! De asemenea, folosindu-ţi degetul arătător, masează tâmplele în sus şi în jos, imaginându-ţi că desenezi cifra opt, timp de două minute.

CE SĂ FOLOSEŞTI!

►Poţi aplica creme grase sau uleiuri, cele din urmă fiind foarte indicate pentru că hrănesc excelent pielea.
►Dacă ai tenul normal, se recomandă uleiul de migdale, de floarea-soarelui sau de susan.
►Pentru tenul uscat, foloseşte ulei de măsline, caise, avocado sau pe cel din germeni de grâu.
►Tenului gras îi este indicat uleiul de alune sau din sâmburi de piersică.

► OCHI

Pentru un masaj eficient în jurul ochilor, porneşte din punctul interior al sprâncenelor şi continuă cu osul din zona arcadei. Apoi execută mişcarea circular, timp de 30 de secunde, chiar un minut. Apasă cu degetele pe zona situată în dreapta, mai sus de colţul interior al ochiului, unde începe pliul pleoapei. Presează şi eliberează de patru, cinci ori. Procedează la fel şi cu zona dintre sprâncene.

► POMEŢI

Pentru netezirea liniilor fine de la extremităţile buzelor, execută mişcări de netezire şi ciupituri foarte uşoare. Cu buricul degetelor aplică mişcări circulare, verticale şi orizontale, fiind necesară o uşoară presiune. Nu se recomandă însă în cazul tenurilor foarte uscate sau sensibile. Masajul poate dura trei, patru minute.

► GÂT ŞI BĂRBIE

Revitalizează ţesuturile, tonifică şi activează circulaţia sângelui din zona gâtului şi a bărbiei cu ajutorul unor mişcări ample, realizate cu ajutorul palmei. Mişcarea se efectuează numai de jos în sus, pornind de la baza gâtului. Repetă mişcarea două minute. Apoi, în zona bărbiei ciupeşte uşor, ca în cazul zonei pomeţilor.

ŢINE CONT DE SFATURILE SPECIALISTULUI!

„Masajul de combatere a ridurilor durează aproximativ 20 de minute şi frecvenţa şedinţelor se stabileşte în funcţie de tipul de ten pe care îl avem. În cazul în care pielea feţei este uscată, se recomandă masajul o dată pe săptămână, în cazul tenului normal o dată la două săptămâni, iar dacă pielea este grasă, doar o dată pe lună. De regulă, masajul trebuie accentuat în zona ochilor, pentru că pielea este aici de 4 ori mai subţire decât cea de pe faţă şi deci trebuie insistat mai mult. Se fac mişcări mai lente, pentru că trebuie accentuată circulaţia sangvină, însă masajul nu trebuie sub nicio formă să fie dur. În cazul persoanelor care prezintă cuperoză, se aplică un masaj limfatic, care se poate face cu un aparat cu ultrasunete sau cu mâna. Trebuie realizat uşor, cu mişcări lente şi de presiune în jurul ochilor, nasului şi gurii. Dacă ţinem cont de aceste sfaturi, în general, pielea arată cu cel puţin cinci ani mai tânără”.
Material preluat din revista Libertatea pentru Femei

 
 

Urmărește-ne pe Google News