Pentru tenul tânăr este excelentă masca din ulei de arahide. Amestecaţi un gălbenuş, două linguriţe de miere, puţină zeamăde lămâie şi două linguri de ulei de arahide. Întindeţi masca pe faţă şi lăsaţi-o să acţioneze 25 de minute. La fel de bună e şi masca din polen şi tărâţe de migdale. Luaţi 30 g tărâţe de migdale, o linguriţă de polen, o linguriţă de ulei de migdale dulci, amestecaţi- le bine şi întindeţi pasta pe faţă şi pe gât. Lăsa-ţi-osă acţioneze 50 de minute.
• Ten uscat.
O dată la două săptămâni, faceţi pentru faţă o baie de aburi, de 10 minute, cu apă în care aţi pus flori de muşeţel sau de salvie. O dată pe săptămână aplicaţi, timp de 15 minute, o mască hidratantă, din suc de fructe, smântână şi gălbenuş.
• Ten normal şi mixt.
Încercaţi o mască abrazivă şi hidratantă! Combinaţi un gălbenuş cu două linguri de miere, câte două de iaurt şi de mălai şi două linguriţe de ulei de măsline. Aplicaţi amestecul cu un tifon sau cu un bureţel pe toată faţa şi masaţi 5-7 minute. Lăsaţi să acţioneze 15 minute.
• Ten gras.
Masca din suc de portocale proaspăt echilibrează secreţia de sebum. Stoarceţi portocala, adăugaţi 10 linguri de făină şi amestecaţi bine. Pasta se aplică 15 minute pe faţa curăţată, apoi se spală cu apă călduţă. O altă variantă este să curăţaţi un măr, să-l daţi pe răzătoarea mică şi să-l amestecaţi cu o linguriţă de miere. Masca se aplică pe faţă şi se lasă 15 minute.
• Ten matur.
E indicată o mască intens regenerantă, făcută dintr- ungălbenuş, două linguri de ulei de măsline, patru picături de vitamina A uleioasă, o jumătate de linguriţă de miere, o linguriţă de suc de lămâie şi două linguri de lapte. Încorporaţi apoi treptat conţinutul unui plic de argilă. Întindeţi masca pe ten şi lăsaţi-o 25 de minute.
Revista și cartea = 9,99 de lei