Are aragaz cu plite, boiler, expresor, chiuveta si frigider! Nu e vorba de o bucatarie, mai ales ca are si nume: Guido! Guido este o masinuta cu trei roti, utilata cu tot ce trebuie pentru a le oferi turistilor de pe Litoral cele mai bune clatite!
Costa 30.000 €
Robert Manea a lucrat opt ani in Germania cu un astfel de utilaj si s-a gandit ca afacerea ar putea prinde si in Romania. ‘Anul trecut am decis ca e timpul sa lucrez pentru mine. Am adus in tara masinuta, al carei pret e de 30.000 euro.
A durat mai mult pana cand am obtinut autorizatiile, dar acum totul merge ca pe roate, spune cu mandrie tanarul. Un ajutor de nadejde pentru Robert e chiar mama lui, care, la randul ei, s-a scolit 12 ani in Olanda si Germania. ‘In prima seara cand am amplasat „taraba” aici, un copil s-a oprit in fata si a inceput sa strige: „Tati, tati, uite-l pe Guido!”. Cum si mie mi-au placut desenele animate cu el, asa i-a ramas numele, explica Robert.
Are zeci de sortimente de clatite, si toate sunt preparate din ingrediente proaspete, chiar sub ochii clientului. Robert si mama lui fac peste 300 de clatite seara de seara, in cele opt ore pe care le petrec pe ‘baricade. Se misca amandoi ca niste titirezi in cei doar sase metri patrati in care are voie sa stea Guido.
Desert a la Robert
Fiecare clatita facuta de Robert Manea are o aroma diferita fata de cealalta. Daca cel mai simplu desert contine mar ras, zahar si scortisoara, o clatita ‘elaborata cu banane, capsune, visine si nutella (foto) are o reteta care i-a innebunit pe turisti. Toate bananele se taie sub ochii cumparatorului. Visinele sunt luate direct din borcan, iar capsunele proaspete sunt scoase de la frigider si puse pe aluatul aburind.
Desi Robert insista ca reteta aluatului e secreta si ca important e cum dozezi cantitatile, am reusit totusi sa aflam de la el ca preparatele sale au ‘si putin rom, pentru gust, dar si putina sare.