Mamografia digitală împreună cu un examen MRI (rezonanţă magnetică) reprezintă combinaţia cea mai eficientă de diagnostic, recomandată în special femeilor aflate în grupa de risc crescut, adică cele care au ori au avut rude diagnosticate cu cancer de sân, ori cele cărora testele genetice le-au evidenţiat prezenţa genelor BRCA1 şi BRCA2, asociate cu acest tip de cancer.
Testarea genetică pentru cancer mamar în România
Testarea genetică pentru depistarea genelor BRCA 1 ţi BRCA2 cu risc de cancer mamar în România costă între 2.000 şi 3.000 de euro, în funcţie de clinică.
O mastectomie cu tot cu reconstrucţie imediată (preţul protezelor din silicon nu este inclus)se ridică la peste 13.000 lei, dar depinde foarte mult de la caz la caz.
Ce spun specialiştii despre mastectomia preventivă?
Dr. Dana Miricioiu, specialist chirurgie plastică, microchirurgie reconstructivă şi membru fondator Hope for a Life (fundaţie depistare precoce cancer la sân şi reconstrucţie mamară post mastectomie) ne-a explicat că la noi în ţară, pacientele mai degrabă refuză mastectomiile, chiar şi după diagnosticarea cu cancer, decât să ceară operaţii preventive.
Citește continuarea pe Unica.ro