Porumbul conţine vitaminele B1 şi B5, care îmbunătăţesc funcţionarea inimii şi a sistemului nervos, şi vitamina B9 (acid folic), care ajută la regenerarea noilor celule. Mai are amidon, albumină, fier, fosfor, magneziu, zinc şi potasiu. Introducerea porumbului în meniul zilnic micşorează riscul apariţiei cancerului.
Uleiul din germeni de porumb. E extrem de benefic, deoarece nu conţine colesterol şi este indicat să-l foloseşti în prepararea salatelor. Are un procent mare de vitamina E, care este un antioxidant indispensabil funcţionării glandelor sexuale.
Rădăcina de porumb. Pusă la macerat e excelentă pentru tratamentul postinfarct şi în cazul insuficienţei coronariene.
Mătasea de porumb. Conţine numeroase vitamine K, C, B, E, dar şi lipide, tanin şi substanţe minerale. O cană cu ceai fierbinte din mătase de porumb ajută la eliminarea toxinelor şi la regenerarea sistemului urinar. Îmbunătăţeşte funcţiile bilei şi ale ficatului şi reduce tensiunea arterială.
Kilogramele în plus pot fi combătute într-un mod sănătos tot cu mătase de porumb. Substanţele denumite mucilagii au rolul de a absorbi surplusul de apă din organism. Ceaiul din mătase de porumb completează un regim alimentar echilibrat. Sunt necesare două-trei căni de ceai pe zi, băute încet, câte o înghiţitură.
 
 

 
 

Urmărește-ne pe Google News