“Am două reţete după care prepar fasolea pentru iarnă. Prima e simplă: curăţ fasolea, o rup în bucăţi mici, o spăl bine şi o fierb, apoi, după ce se răceşte, o pun în pungi şi o bag la congelator. Aceasta se poate folosi la salate sau la mâncăruri cu carne. Însă altă reţetă îmi place mie cel mai mult: fasolea la borcan. Pentru asta aveţi nevoie de 5 kg de fasole verde, trei sferturi dintr-o sticlă de ulei de un litru, 9 cepe albe mari, 3 kg de roşii şi câteva linguri de sare. Se alege fasolea fără aţe, se spală bine şi se rupe fiecare teacă în două (sau în trei, dacă e mai lungă). Se pune la fiert în apă, iar peste ea se toarnă uleiul, apoi ceapa tăiată mărunt şi sare, după gust.

După ce fierbe, se adaugă roşiile curăţate de coajă şi de seminţe. Se mai lasă să fiarbă puţin, după aceea se pune în borcane, care se leagă şi se bagă puţin la cuptor. Fasolea astfel preparată poate fi mâncată ca atare iarna, după ce o scoţi din borcan, nu mai e nevoie să o găteşti”, ne-a povestit interpreta de muzică populară.

Nu rata aceasta reteta de fasole pastai la borcan! E pur si simplu delicioasă!

Reţete de la cititori

Săptămâna aceasta: Marius Florian Boboc, din Bucureşti, sector 3, bd. Camil Ressu nr. 64, bl. PM 28, sc. B, ap. 40

Soté de pui

Ingrediente: Un kilogram de pui sau de măruntaie, 100 grame de untură, 100 grame de ceapă, 50 grame de usturoi, 100 mililitri de vin alb, 50 grame de bulion, sare, piper după gust.

Mod de preparare: Soteul de pui se poate prepara fie din pui, fie numai din măruntaie. Se separă ficăţeii de fiere, pipotele se desfac, se curăţă bine, se spală şi se taie în cubuleţe. Se toacă ceapa mărunt şi se pune la prăjit. După ce s-a rumenit puţin, se adaugă măruntaiele sau bucăţile de carne de pui şi se prăjesc împreună. Când puiul este aproape gata, se adaugă usturoi tăiat mărunt, piper, bulion şi sare. Se stinge cu vin şi cu câteva linguri cu supă sau cu apă fiartă, apoi se mai fierbe totul încă cinci minute.

 
 

Urmărește-ne pe Google News