Pilaf

Ingrediente: 400 g dovleac, 100 g orez, o ceapă mică, două linguri de ulei, sare, o legătură de pătrunjel.

Preparare: dovleacul se curăţă de coajă şi de seminţe, se taie cubuleţe şi se pune la fiert în apă cât să-l acopere. După ce a fiert, se strecoară şi se păstrează apa. Ceapa se toacă mărunt şi se căleşte în ulei. Când e aurie, se adaugă orezul spălat şi scurs. Se pune apoi dovleacul şi se adaugă apa în care a fiert. Se lasă la foc mic, până ce orezul e fiert. Se potriveşte de sare. La sfârşit se presară verdeaţa tocată. Se poate servi cald sau rece.

Tartă

Ingrediente: aluat – 220 g făină, o linguriţă de sare, 110 ml ulei, 60 ml lapte; umplutură: un dovleac de 1 kg, două ouă, 230 ml lapte, 150 g zahăr, o linguriţă de scorţişoară, 1/2 linguriţă de sare.

Preparare: aluat – se amestecă toate ingredientele până se obţine un aluat care se pune într-o formă de tartă unsă cu unt şi tapetată cu făină; umplutură – se curăţă dovleacul şi se mărunţeşte, iar bucăţile se pun pe o tavă şi se bagă la cuptor 30 de minute. După ce s-au copt, se desprinde coaja, iar din miez se face un piure. Se bat ouăle, apoi se adaugă sarea, scorţişoara, piureul, zahărul şi laptele. Se toarnă compoziţia peste aluat şi se dă la cuptor 30 de minute.

Urmărește-ne pe Google News