Pentru crema de ciocolată:
►3 gălbenușuri
►150 ml lapte
►100 g zahăr
►un plic zahăr vanilat
►250 g unt
►300 g ciocolată
►2 lingurițe rom natural sau coniac
►150 g nuci caramelizate
►200 g căpșune
1. Se bat albușurile cu zahărul la baie de aburi. După ce s-a întărit compoziţia și a căpătat un luciu deosebit, se toarnă în forme și se usucă cu ușa cuptorului deschisă.
2. Separat, se pregătește crema. Se freacă gălbenușurile cu zahărul și zahărul vanilat, se adaugă laptele fierbinte și se fierb la foc mic. Se amestecă continuu și, în momentul în care se umflă, acesta este semnul că s-a fiert.
3. Se topește, între timp, ciocolata la baie de aburi și se lasă să se răcorească. Se freacă untul spumă, se adaugă coniacul, crema fiartă şi ciocolata, ambele reci.
4. Se umplu pălăriuțele de bezea cu cremă, se presară nucă caramelizată și se ornează cu căpșune proaspete.