De asemenea, terapia cu apă de mare ajuta la regenerarea celulelor. Cu cat temperatura apei este mai ridicata, cu atat porii se deschid mai mult, iar apa si substantele active pătrund mai uşor în organism, potrivit siteului worldofseth.com.
Sărurile minerale precum ionii de magneziu (buni pentru muşchi) şi ionii de calciu (benefici oaselor) dar şi masajul realizat de valurile agitate ale mării reface starea de sănătate a oricărei persoane, de aceea este cu atât mai recomandată celor care sunt foarte obosite şi surmenate.
Algele
Chiar dacă atunci când mergeţi la mare vă feriţi de plajele pline de alge, trebuie să ştiţi că acestea acţionează în favoarea sănătătii dumneavoastră. Ele sunt bogate în calciu, fosfor, potasiu, azot, fier, sulf, magneziu , iod şi cobalt şi au rolul de a elimina toxinele din epidermă şi de a combate celulita.
Briza mării
Aerosolii marini sunt mai mult decât benefici sănătăţii. Aceştia sunt lipsiţi de virusuri şi microbi şi au rolul de a îmbunătăţi memoria, de a dilata vasele sanguine şi de a ameliora capacitatea cardiorespiratorie afectată de poluarea din oraşe. În acelaşi timp, expunerea la aerosoli creşte imunitatea şi ajuta la tonifierea întregului organism. Expunerea la aerosoli trebuie să înceapă de la 6-7 dimineaţa, când este bine să faceţi plimbări pe malul mării. O cură cu aerosoli este bine să dureze cel puţin 10 zile, în special pentru copiii cu afecţiuni respiratorii.
Nămolul
Dacă suferiţi de reumatism, probleme dermatologice sau circulatorii sau pur şi simplu vreţi să preveniiţi apariţia acestora, masaţi-vă corpul cu nămol. Acesta este bogat în substanţe minerale, stimulează circulaţia sângelui şi ajuta la relaxarea musculaturii. Dacă doriţi, puteţi lua nămol şi „la pachet” pentru a-l folosi în continuare şi acasa. Împachetările cu nămol marin au succes şi în tratarea celulitei, în prevenirea retenţiei de apă şi pentru refacerea elasticitătii pielii.
SFATURI:
• Temperatura apei mării nu trebuie să fie mai mică de 20-25 de grade Celsius.
• Intrarea în apă trebuie făcută gradat, după o expunere la soare de maximum 10 minute, pentru a evita şocul termic.
• Dacă aveţi senzaţia de frig, tremuraţi sau vi se învineţesc buzele, renunţaţi la baia marină.
 

Urmărește-ne pe Google News