- Rol de antibiotic. Substanţele antiseptice pe care le conţine ajută la combaterea bacteriei Helicobacter pylori, care se dezvoltă în stomac şi provoacă ulcer. De asemenea, merişorul are un efect excelent în cazul infecţiilor urinare provocate de E. coli. Sucul de merişor este folosit şi în îndepărtarea bacteriilor care formează placa dentară şi duc la apariţia cariilor.
- Bogat în antioxidanţi. Datorită antioxidanţilor pe care îi conţine, merişorul împiedică depunerea colesterolul rău pe artere, fiind de ajutor pentru buna funcţionare a sistemului circulator. Sucul de merişor mai conţine cantităţi mari de calciu, ceea ce îl face util în prevenirea osteoporozei. Acizii organici din compoziţia sa duc la arderea grăsimilor, combătând celulita.
Fructele de merişor pot fi consumate proaspete, uscate sau sub formă de suc proaspăt, preparat în casă. Se recomandă zilnic 150 g de fructe. De asemenea, puteţi face o infuzie din două linguriţe de frunze de merişor la o cană cu apă. Se beau 200 ml pe zi.
Se mai administrează sub formă de tinctură, preparată din 20 g de pulbere de merişor, peste care se toarnă 500 ml de alcool rafinat de 50º. Se lasă la macerat două săptămâni. Se ia câte o linguriţă diluată în 50 ml de apă, de patru ori pe zi.
Revista “Libertatea pentru femei”
şi cartea “Confruntarea”, 9,99 de lei
Dacă incitantele romane de dragoste v-au prins deja înseamnă că aşteptaţi cu nerăbdare “Confruntarea”, o altă poveste romantică, plină de pasiune, marca Sandra Brown. O găsiţi numai împreună cu “Libertatea pentru femei” de azi, la excepţionalul preţ de 9,99 de lei!