De exemplu, o casă cu design contemporan are nevoie de noi tehnologii, precum iluminatul inteligent sau de accesorii moderne. Toate acestea pot fi incluse cu ușurință în designul casei tale, fără prea mult efort și bătăi de cap. Iată ce mici modificări poți face anul acesta în baie:
Adaugă un element de impact
Personalitatea de care are nevoie orice apartament sau casa nu este dată neapărat de valoarea produselor folosite, ci de originalitate și funcționalitate. În anul 2020, fiecare încăpere din casă trebuie să te inspire și să te ajute să te relaxezi. De aceea, accentul trebuie pus pe elementele esențiale folosite în amenajarea băii, pentru a crea un echilibru.
Fă o schimbare în zona lavoarului și a oglinzii, dar profita de ocazie și pentru a da un plus de funcționalitate băii. Dacă vrei să ai o presiune crescută a apei, dar și să faci economii sau să nu mai fii nevoit să chemi instalatorul pentru că ai periodic probleme cu instalația schimbarea bateriei pentru chiuveta este o variantă bună.
Ține cont și de partea practică a acestei schimbări, nu doar de cea estetică. Alege o baterie care corespunde nevoilor tale și este potrivită formei lavoarului. Dacă vrei să oferi băii tale un aer contemporan sau minimalist, optează pentru bateriile cu formă dreptunghiulară sau pentru cele înalte, care sunt în vogă la momentul actual.
Schimbă un corp de iluminat
O lumină care te ajută să vezi lucrurile dintr-o altă perspectivă nu strică niciodată. Ba mai mult, când este vorba de propria persoană, trebuie să experimentezi cât mai mult cu felul în care te vezi în oglindă în fiecare zi. La propriu și la figurat.
În cazul amenajării băii, corpurile de iluminat trebuie să te ajute să vezi clar, să te bucuri de o lumină precum cea de lucru, dar și să poți crea o atmosferă romantică și intimă ori de câte ori vrei să te relaxezi.
Înlocuiește o plafonieră învechită cu una modernă sau alege un sistem smart de iluminat, pentru a putea modifica nuanța becurilor, de la rece la cald, în funcție de starea ta și perioada zilei. Chiar dacă muncești de acasă, zilele pot deveni destul de stresante, iar o baie relaxantă într-o lumină potrivită te va ajuta să te odihnești mai bine.
Nu uita de partea creativă și alege spoturi sau aplice, mai ales dacă baia ta nu are geam și e privată de lumina naturală.
Include elemente naturale
Apropierea de natură este un subiect tot mai abordat de specialiștii în amenajări și design de interior. Chiar dacă nu locuiești într-o casă precum cele construite de Frank Lloyd Wright, poți aduce în interior elementele naturale cu ajutorul plantelor de apartament sau a materialelor naturale precum piatra sau lemnul.
Înlocuiește covorașele de baie textile cu cele de bambus. În acest fel, vei putea să te bucuri de un accesoriu dintr-un material nepretențios, care rezistă excelent în timp, chiar și în condiții de umiditate.
Băile, chiar și cele de mici dimensiuni pot include ghivece cu plante precum feriga sau alte specii nepretențioase. Alege-le pe cele care se împacă bine cu lipsa de lumină și cu umiditatea. Printre acestea se mai numără și begonia, bromelia și crinul păcii. Pentru a economisi spațiu, alege ghivece și suporturi suspendate. O plantă sau o floare îți vor îmbunătăți starea încă de la primele ore ale dimineții.
Transformă baia într-un mic spa
Profită mai mult de beneficiile pe care ți le pune la dispoziție baia și concentrează-te pe elementul de relaxare. Atmosfera este direct influențată de design, iar beneficiile se vor observa imediat. În această perioadă fără precedent, stresul pe care îl poți resimți se intensifică, iar acasă devine locul principal pentru relaxare.
Mai ales în această perioadă, când nu poți relua ședințele de masaj sau timpul petrecut la saună, fă câteva modificări pentru a aduce aceste servicii la tine acasă. Cum poți face asta:
- Asigură-te că ai la îndemână halate pufoase și moi.
- Organizează-ți produsele precum spumele de baie, uleiurile și măștile de față în coșulețe sau recipiente din lemn.
- Folosește un suport tip poliță sau etajeră pentru cadă, pe care poți așeza lumânări, o carte sau chiar un pahar de vin.
- Folosește cât mai multe lumânări, efervescente pentru baie și uleiuri esențiale pentru a crea o atmosferă cât mai plăcută.
Spa-ul de acasă trebuie organizat corespunzător, așa că folosește cât mai multe recipiente și etajere care pot fi instalate chiar deasupra căzii. Nu uita să aplici măști hidratante pentru păr, corp și față și să te răsfeți în micul tău colț de rai cât mai des posibil.
Schimbările pe care le poți face în baie vor avea un efect pozitiv și asupra stării tale de spirit, nu doar asupra decorului. Ține cont de acest aspect atunci când încerci să decizi care este prioritatea ta și cu ce modificări vrei să începi.
Sursa foto: pexels.com, unsplash.com