• Acest articol conține linkuri cu coduri de marketing afiliat, ceea ce înseamnă că dacă veți comanda online produse din magazinele promovate, un procent din valoarea achiziției intră în contul de afiliere al Libertatea. Mai multe detalii despre marketingul afiliat, pe profitshare.ro sau 2performant.

Miere
de Manuka – ce este, proprietăți

Mierea de Manuka este o miere monofloră ce provine din florile speciilor de arbori Leptospermum, mai exact din nectarul florilor pe care albinele îl adună. Originar din Noua Zeelandă și Australia, arborele de Manuka era extrem de popular printre triburile neo-zeelandeze Maori care foloseau lemnul tare și roșiatic ca material de construcții, iar scoarța și frunzele în scop medicinal de mai multe secole.

Când albinele
polenizează această planta, mierea lor este mai puternică decat
mierea standard de albine. Acest lucru se datorează faptului că are
o concentrație mai mare de metilglioxal (MGO).

Mierea de Manuka poate
fi un remediu natural modern care previne, ameliorează sau chiar
tratează în anumite cazuri diverse afecțiuni, multe dintre ele
cauzate de bacterii care au dezvoltat rezistență la antibiotice.

Mierea de Manuka este
unul din cele mai reprezentative produse ale Noii Zeelande, țară
care este la momentul actual al treilea cel mai mare exportator de
miere din lume, după China și Argentina.

Cum arată mierea de
Manuka

Mierea de Manuka este
mai vâscoasă decât cea obișnuită. Aceasta se datorează
prezenței unei proteine și este caracterul ei definitoriu din punct
de vedere vizual. Totodată, din punct de vedere cromatic, mierea de
Manuka are o culoare tipică care variază de la crem închis până
la maro închis.

Ce gust are mierea de
Manuka

Această miere are o
aromă puternică minerală, onctuoasa, erbacee. În Noua Zeelandă
este descrisă ca având o aromă de “pământ umed, aromată,
minerală, ușor amară”.

1700 de tone de miere
de Manuka este produsă anual doar în Noua Zeelandă

Clasificare miere
Manuka

Nu toată mierea de
Manuka are aceeași putere antibacteriană. Fiecare lot de miere este
testat independent pentru stabilirea potențialului activ, potențial
semnalizat pe ambalajele produselor sub forma unor simboluri urmate
de anumite cifre. Aceste simboluri oferă consumatorului detalii
privind puterea antibacteriană și indicățiile terapeutice ale
produsului cumpărat.

Toate sortimentele de miere (salcâm, tei, polifloră etc) au activitate peroxidică: conțin peroxid de hidrogen (apă oxigenată) ce conferă mierii proprietățile antibacteriene. Mierea de Manuka este singurul sortiment cu activitate non-peroxidică, iar termenul NPA (non-peroxide activity) a fost inventat tocmai pentru a face referire la această particularitate. Cu cât nivelul NPA este mai ridicat, cu atât crește și puterea antibacteriană a mierii.

Miere
de Manuka – calorii și informații nutriționale

Mierea de Manuka este un produs raw cu 332 calorii la 100 de grame de produs. Poate părea mult, însă trebuie spus că mierea are capacitate mai mare de îndulcire comparativ cu zahărul, de unde putem deduce că ar trebui sa folosim o cantitate mai mică de miere iar zaharurile din miere au o eliberare mult mai lentă, ceea ce contribuie mai ușor la starea de sațietate.

Proprietăți
Miere de Manuka

Mierea de Manuka este
recunosută pentru toate proprietățile sale antimicrobiene,
antibacteriene, antioxidante, antivirale, antiseptice și
antiinflamatorii sau chiar antifungice și este eficientă pentru
susținerea sistemului imunitar și pentru ameliorarea unui număr
mare de probleme de sănătate. Aceasta este și singura miere
medicinală existentă în lume, recunoscută și certificată de
autoritățile medicale în urma mai multor studii științifice
riguroase.

Miere
de Manuka – beneficii

Mierea de Manuka trateaza infecțiile cu stafilococi și este eficientă în combaterea infecțiilor bacteriene și fungice. Mierea de Manuka are uneori o eficiență chiar și cu 50% mai mare decât antibioticele existente în farmacii.

Mierea
de Manuka poate elimina problemele gastrice și intestinale

Având efecte
antibiotice puternice, mierea de Manuka este cel mai bun medicament
natural pentru tratarea afecțiunilor intestinale, cum ar fi
aciditatea și refluxul gastric.

Mierea
de Manuka poate întări imunitatea și poate preveni infecțiile
sistemului respirator

Mierea de Manuka s-a
dovedit eficienta in mai multe tipuri de afecțiuni ale aparatului
respirator precum rinita, astmul, sinuzita, pneumonia, bronșita
cronică și acută, etc.

Mierea
de Manuka îmbunătățeste sănătatea orală

Având proprietăți
antimicrobiene, această miere împiedica formarea plăcii dentare și
protejează împotriva cariilor. Contribuie cu mult la sănătatea
gingiilor și previne și ameliorează efectele pe care le are
parodontoza.

Poți cumpăra
și tu Pastă
de dinți fără fluor cu miere Manuka 400+
.

Studiile arată că
administrarea prin masticație sau supt de produse care conțin miere
de Manuka nu doar că reduce cu 35% placa ci conduc totodată și la
reducerea semnificativă a sângerărilor gingiilor, mai ales pentru
persoanele care suferă de gingivită.

Poți încerca bomboanele cu miere Manuka și ghimbir sau dropsurile cu miere de Manuka, lămâie și Propolis.

Miere
de manuka – administrare

Mierea de Manuka se poate administra în diverse modalități.

Poți lua o lingură de miere de Manuka/zi, ca atare, pentru a avea energie (dimineața sau înainte și după o sesiune de exerciții, de exemplu) sau foloseste-o în bucătărie, în diverse moduri:


poți să
îndulcești un ceai cald cu miere
de Manuka MGO 100+

– o poți întinde pe
o felie de pâine prăjită

– poți pune o lingură
de miere de Manuka în bolul cu cereale cu lapte

– poți adăuga miere
de Manuka în dressing-urile pentru salată

– poți să o
folosești ca îndulcitor în deserturi

– poți trata durerile de gât incipiente cu o lingură de miere de Manuka amestecată cu apă caldă și suc de lămîie sau poți folosi un spray oral cu miere de Manuka MGO 400+ cu Propolis.

mierea de Manuka poate fi folosită ca prim-ajutor în caz de arsuri și tăieturi ușoare

– calmează
arsurile solare ușoare cu miere de Manuka – fă-ți propria cremă
calmantă amestecând 3 părți loțiune de corp fără parfum cu 1
parte miere
de Manuka Kfactor 16 RAW

– mierea de Manuka poate fi aplicata ca atare, pe fața curată și uscată

Mierea
de Manuka – Indicații și contraindicații

Mierea de Manuka poate distruge mai multe tipuri de bacterii, inclusiv pe cele cum ar fi stafilococul auriu sau MRSA, acestea fiind bacterii rezistente la antibiotice. În plus, comparativ cu medicamentele de sinteză, această miere nu provoacă reacții adverse.

Mierea de Manuka poate fi consumata în siguranță de orice persoană cu vârsta de peste 1 an (consumul poate provoca botulism), dacă aceasta nu suferă de diabet (consumul poate afecta nivelul zăharului din sânge), nu este alergică la albine sau la alte tipuri de miere (consumul poate rezulta într-o reacție alergică) și nu ia anumite medicamente pentru chimioterapie (consumul poate influența efectul acestora).

Miere
de Manuka – preț

Prețul pentru mierea de Manuka începe de la câțiva lei pentru un pliculeț și variază în funcție de cantitatea recipientului pe care îl cumperi.

De
unde poți cumpăra miere de Manuka

Mierea de Manuka poate fi cumpărată din multe magazine online. Poți alege mierea de Manuka la borcan de 340 de grame sau poți opta pentru un sirop cu miere de Manuka pentru copii.

Poți găsi chiar și săpun hipoalergenic cu miere de Manuka, foarte bun pentru îngrijirea pielii.

Mai multe produse cu miere de Manuka poți găsi aici sau aici.

  • Notă: Informațiile din acest articol nu înlocuiesc sfaturile unui medic specialist. Vă recomandăm, înainte de a încerca orice tratament, să consultați medicul și să urmați indicațiile acestuia.

Urmărește-ne pe Google News