Uleiul de nuci, extrem de sănătos
Uleiul de nucă, ce se găseşte la plafare, conţine o cantitate importantă de nutrienţi, având astfel proprietăţi anticolesterolice, care ajută la menţinerea elasticităţii venelor. Acidul elagic ce face parte din conţinutul nucilor previne formarea celulelor canceroase, diminuând riscul producerii de cancer de sân sau cancer de prostată. De asemenea, nucile şi uleiul rezultat din acestea înfrumuseţează şi menţin pielea şi părul sănătoase, prevenind astfel îmbătrânirea.
Reţetă
Salată de ţelină, avocado şi nucă
Ingrediente: 3 felii de bacon, 6-8 tulpini de ţelină, 3 cepe verzi,
50 g miez de nucă, 1 avocado copt, suc de lămâie, 120 ml iaurt
1 lingură de ulei de măsline, un praf de boia iute.
Mod de preparare: Se prăjeşte baconul, fără ulei, până devine crocant, se toacă mărunt. Se pune apoi într-un castron, împreună cu ţelina şi ceapa verde. Se taie avocado-ul în jumătate şi se feliază subţire. Se decojeşte fiecare feliuţă şi se stropeşte cu suc de lămâie. Se pune apoi în castron, alături de ţelină şi bacon. Se amestecă într-un castronel iaurtul cu ulei de măsline şi boia. Se pune acest conţinut în castronul cu salată şi se amestecă. La final, peste această salată de presară nucă tocată şi se serveşte.