Ce se întâmplă dacă lași un castron cu bicarbonat de sodiu în frigider

Curățarea frigiderului nu a fost niciodată mai ușoară. Știm deja că bicarbonatul de sodiu face minuni, la fel ca pasta de dinți, atât pentru obiectele din bucătărie murdare, pentru lustruitul diferitelor suprafețe, cât și pentru eliminarea mirosurilor neplăcute.

Pentru că frigiderul este un spațiu în care depozităm mâncare, mirosurile lor se întrepătrund și locul în care depozitezi alimentele poate ajunge să emane mirosuri dezgustătoare. 

Ei bine, există o soluție foarte simplă ca să scapi de mirosul urât din frigider. Fie că ai uitat o oală cu mâncare neacoperită, ai depozitat pește ori fructele sau legumele s-au stricat în frigider, mirosurile pot deveni greu de suportat.

Din fericire, nu trebuie să cureți tot frigiderul și să îl dezgheți ca să scapi de aceste mirosuri. Deși e bine să îl cureți periodic, ștergând și spălând rafturile și suprafețele frigiderului, dacă te confrunți cu mirosuri neplăcute trebuie să faci un lucru simplu. 

Cum cureți corect frigiderul

Pune un castron cu bicarbonat de sodiu diluat în puțină apă și lasă-l în frigider. 

După câteva ore, toate mirosurile vor fi captate de apa cu bicarbonat de sodiu, care va mirosi destul de urât. În frigider nu va mai fi niciun miros, pentru că bicarbonatul absoarbe toate acele mirosuri. 

Dacă vrei să cureți rapid frigiderul, folosește o soluție formată din apă călduță și un pahar de oțet sau 100 de grame de bicarbonat. 

Cu un burete înmuiat în această soluție, șterge suprafețele pătate și murdare și apoi șterge cu un burete curat. 

Oțetul este un alt ingredient care absoarbe mirosurile neplăcute. De fapt, aceeași soluție o poți pune și în mașina de spălat, în recipientul pentru detergent sau balsam, dacă mașina de spălat emană mirosuri urâte. 

Pune oțet cu puțină apă în recipientul de detergent de rufe și lasă mașina să meargă pe un program scurt. Vei vedea că în scurt timp mirosurile vor dispărea. 

Poți folosi același truc cu bicarbonat de sodiu. În locul detergentului, pune bicarbonat de sodiu și lasă mașina să meargă pe un program normal, la 60 de grade. 

Cum să depozitezi mâncarea în frigider

Pe raftul de sus și de mijloc

Alimente desfăcute, cum ar fi produse lactate, resturile de la cină și alimente ambalate, carne gata preparată și salate pe care nu le-ai terminat.

 Toate acestea trebuie acoperite sau păstrate în recipiente sigilate pentru a preveni contaminarea.

Alimentele gata pentru consum sunt depozitate în partea de sus a frigiderului, departe de alimentele crude, astfel încât bacteriile dăunătoare să nu se poată transfera din alimentele crude în alimentele gătite.

Raftul de jos

Carne crudă, păsări de curte și pește în recipiente sigilate pentru a le împiedica să se atingă sau să picure pe alte alimente. Carnea crudă trebuie păstrată întotdeauna la baza frigiderului pentru a preveni contaminarea.

 Asigură-te că fiecare ingredient este într-un recipient sigilat sau acoperit cu folie alimentară, astfel încât să nu intre în contact cu alte alimente.

Sertarul pentru fructe și legume

Fructe și legume pentru salată care au fost spălate înainte de depozitare. 

Asigură-te că fructele, legumele și salata. sunt înfășurate în hârtie sau plastic cu găuri de aer pentru a le proteja de orice contaminare. 

Pentru salate și ierburi, încearcă le înfășori într-un prosop de hârtie umed înainte de a le depozita pentru a preveni ofilirea lor și pentru a le menține mai proaspete pentru mai mult timp.

Sfaturi de igienă alimentară pentru frigider

Amintește-ți că că frigiderul trebuie setat la o temperatură cuprinsă între 0-5 ° C, astfel încât rata la care alimentele devin perisabile să fie încetinită și bacteriile dăunătoare să nu se înmulțească. La această temperatură, mâncarea va fi păstrată în siguranță.

De asemenea, nu uita să urmărești datele de expirare. Orice aliment care a trecut de data de expirare nu trebuie consumat deoarece bacteriile dăunătoare s-au dezvoltat și riști să te alegi cu o toxiinfecție alimentară.

Asigură-te că frigiderul nu este niciodată supraîncărcat. În timp ți se poate întâmplă să înghesui ultima bucată de mâncare în frigider, riști să blochezi unitatea de răcire care să păstreze alimentele reci. 

Există, de asemenea, pericolul ca ușa frigiderului să nu poată fi închisă în mod corespunzător, lăsându-ți mâncarea să fie expusă la aerul cald din bucătărie. Aerul rece din frigider trebuie să poată circula în jurul mâncării.

Mâncarea recent cumpărată trebuie întotdeauna plasată în spatele celei vechi.  Asigură-te că mânci mâncarea în frigider în funcție de data de expirare, pentru a preveni risipa de alimente care, în cele din urmă, îți poate afecta și bugetul. 

Conservele deschise nu trebuie păstrate niciodată la frigider, deoarece acest lucru poate duce la contaminarea chimică, în special a alimentelor acide, cum ar fi fructele și roșiile. 

Dacă vrei să pui conserve în frigider, asigură-te că pui alimentele într-un recipient care este potrivit pentru răcire mai întâi și că se poate închide etanș. 

Dacă temperatura frigiderului este prea ridicată, acesta poate fi rezultatul supraîncărcării, blocării unităților de răcire sau a termostatului setat prea sus. 

Dacă frigiderul nu are un termometru încorporat, e bine să îți cumperi un termometru pentru frigider pentru a monitoriza temperatura. Temperatura corectă este de -0-5 ° C.

Bicarbonat de sodiu – utilizări în casă și gospodărie. De ce să ai mereu acest ingredient la îndemână

Sursa foto: 123rf.com

 
 

Urmărește-ne pe Google News