Spălatul cu apă rece schimbă aspectul firului de păr

Se spune că apa rece îți va face părul mai strălucitor și va încetini procesul de degradare. Acest lucru este fals. Dacă părul tău nu are un aspect sănătos în mod natural, apa rece nu va reuși să-i ofere această calitate. Cei care consideră informația adevărată susțin și ideea că apa la temperatură scăzută reușește să închidă cuticulele părului și să facă șuvițele să reflecte lumina, dar firul de păr nu reacționează la rece sau cald, din cauză că nu conține celule vii. În acest caz, cel mai potrivit obicei este cel de a aplica o masca pentru par de câte ori simți că este necesar. Aceasta va reuși să hrănească în profunzime părul și să-l ajute să-și recapete strălucirea naturală.

Tăierea părului grăbește creșterea

Creșterea părului are loc la rădăcina firului și nicidecum nu poate fi influențată de vârfurile acestuia. Așadar, mitul care credeai că te va ajuta să ajungi mai repede la lungimea dorită este, într-adevăr, fals. Asta nu înseamnă că tăierea regulată a vârfurilor nu are beneficii. Acestea se despică rapid atunci când îți lași părul să crească, din cauza frecării și întinderii. Atunci când observi că șuvițele tale încep să se încâlcească mai des sau când încep să se rărească, fă o vizită la coafor și taie măcar doi centimetri din păr. Chiar dacă nu vei deveni Ileana Cosânzeana peste noapte, aspectul sănătos și puternic este un atu al părului lung. Trebuie doar să ai răbdare și multă grijă.

Stresul influențează încărunțirea

Dacă începi să observi fire albe mai devreme decât ar fi normal, majoritatea oamenilor vor fi tentați să te declare înțeleaptă sau stresată. Indiferent care dintre variante ajunge cel mai des pe la urechile tale, trebuie să știi că niciuna dintre ele nu este dovedită științific. Încărunțirea prematură este influențată în cea mai mare parte de genele moștenite de la părinți. Dacă unul dintre ei a trecut printr-o perioadă similară înainte de 30-35 de ani, există mai multe șanse ca și pentru tine situația să fie la fel. Firul de păr conține celule care ajută la crearea melaninei, iar aceasta oferă la rândul ei culoare părului. Odată ce organismul nu mai produce melanină, firele cresc albe sau argintii. Astfel de schimbări cauzate de factori ereditari sunt imposibil de oprit. Desigur, există și alte probleme care pot influența încărunțirea prematură. Printre acestea se regăsesc deficitul de proteine, vitamina B12 sau afecțiuni ale tiroidei. Singurul efect secundar al stresului la nivelul părului tău este căderea accentuată. În general, în perioadele stresante din viață poți pierde de trei ori mai mult păr decât în mod normal. Adresează-te dermatologului dacă observi asemenea schimbări radicale.

Balsamul nu se aplică pe păr subțire sau gras

Femeile cu păr fragil sau cu tendințe de îngrășare sunt sceptice în ceea ce privește folosirea balsamului. Ei bine, acesta nu va încărca părul și este un must pentru aproape orice tip de păr. Glandele care produc prea mult sebum se pot transmite ereditar, iar un balsam potrivit poate chiar să țină sub control acest proces. Trebuie doar să alegi produsele formulate pentru curățarea scalpului și să-l aplici de la mijlocul firului de păr spre vârfuri. În cazul părului fragil este nevoie de un balsam hidratant, care hrănește profund atât firul, cât și scalpul, și oferă volum.

Ține cont doar de teoriile dovedite și de sfaturile profesioniștilor în ceea ce privește sănătatea părului tău. Obiceiurile nocive pot să-l distrugă sau să creeze probleme mai greu de reparat. Dacă observi schimbări majore, adresează-te medicului și află ce trebuie să incluzi în rutina ta pentru a te bucura de părul tău strălucitor.

Sursa foto: pexels.com

 
 

Urmărește-ne pe Google News