Totodată, sincronizarea este totul atunci când vine vorba să facem cumpărături, indiferent dacă alegem să mergem în magazine ori să facem shopping online. Din fericire, cele mai bune oferte nu sunt greu de găsit deoarece comercianții cu amănuntul tind să reducă prețurile la unele dintre lucrurile noastre preferate în aceleași perioade în fiecare an. 

Care este momentul potrivit al anului să cumperi diferite lucruri - Imagine cu o tânără care îşi ţine laptopul pe genunchi şi încearcă să profite de reducerile dintr-un magazin online.

Pentru a prinde cele mai bune oferte trebuie să știm care este cel mai potrivit moment al anului pentru a cumpăra diferite lucruri, iar noi îți vom spune în acest articol când este cel mai profitabil să-ţi cumperi haine, electronice, electrocasnice sau mobilier.

Cele mai bune lucruri de cumpărat în funcție de lună

De obicei, cumpărăm mai multe lucruri decât ne trebuie și decât folosim. În acest fel, locuințele noastre încep să se aglomereze și, totodată, încep să apară și alte probleme, cum ar fi cheltuielile inutile.  Este ușor și tentant să faci cumpărături, însă mai benefic este să faci cumpărături într-un mod inteligent. Pentru cei care iubesc shopping-ul, și nu numai pentru ei, specialiștii de la Business Insider și Bankrate au realizat, împreună cu experți din mai multe domenii, un calendar din care rezultă care este cea mai potrivită lună pentru a cumpăra diferite lucruri.

Societate angajată să organizeze un turneu de baschet finanțat de Primăria Timișoara, anunțată ca parteneră înainte să existe: „Avea denumirea luată, era în curs de înființare”
Recomandări
Societate angajată să organizeze un turneu de baschet finanțat de Primăria Timișoara, anunțată ca parteneră înainte să existe: „Avea denumirea luată, era în curs de înființare”

Ianuarie

Prima lună a anului este cel mai bun moment ca să cumperi echipamente de antrenament și alte articole conexe pentru a-ți crea un spațiu dedicat exercițiilor fizice la domiciliu, care să te ajute să îți păstrezi rezoluțiile de Anul Nou.

De asemenea, tot în această perioadă vei găsi oferte la piese vestimentare precum geci de iarnă, pulovere şi fulare, dar și la electronice și chiar lenjerie de pat. Reduceri importante vei putea găsi și la scaune, mese sau canapele deoarece noile colecţii de mobilă sunt lansate de cele mai multe ori în februarie, ceea ce înseamnă că ianuarie este momentul promoţiilor şi soldurilor la astfel de obiecte.

Nu în ultimul rând, având în vedere că oamenii își petrec cea mai mare parte a timpului în aerul uscat din locuințe, ianuarie este, de asemenea, o lună bună și pentru a cumpăra umidificatoare.

Februarie

Această lună este bogată în oferte la saltelele de pat, însă februarie este, de asemenea, și o lună potrivită pentru ați cumpăra piese de mobilă. În plus, vei găsit reduceri și la televizoare, PC-uri, laptopuri, camere digitale, imprimante și alte produse electronice din noile game, care le vor înlocui pe cele vechi.

La fel de căutate în ca de-a doua lună sunt bijuteriile și parfumurile. Totodată, pe măsură ce ultima lună de iarnă se apropie de sfârșit, așteaptă-te la prețuri mai mici și la suflante de zăpadă sau diverse dispozitive de încălzire pentru casă. De asemenea, reducerile la piesele vestimentare, în special la cele de iarnă, continuă deseori şi în luna februarie.

Ce șanse are românca deținută în China să fie adusă în țară în lipsa unor întâlniri diplomatice. Chinezii au trimis un număr de cont, unde familia Alinei Apostol trebuie să plătească prejudiciul
Recomandări
Ce șanse are românca deținută în China să fie adusă în țară în lipsa unor întâlniri diplomatice. Chinezii au trimis un număr de cont, unde familia Alinei Apostol trebuie să plătească prejudiciul

Martie

Sosirea primăverii înseamnă că trebuie să faci curățenie în casă și în curte, așa că așteaptă-te la reduceri importante de prețuri la produsele specifice și la echipamentele pentru îngrijirea grădinei. Luna martie marchează începutul sezonului vacanțelor de primăvară motiv pentru care mulți consumatori încep să se gândească la planurile de vacanță de vară, potrivit Bankrate.com.

Cu alte cuvinte, martie este o lună potrivită pentru vânzările de geamantane, trolere și genți, în timp ce comercianții cu amănuntul lichidează stocul de haine de iarnă, ceea ce înseamnă că acestea vor avea prețuri foarte atractive. De asemenea, toate ciocolatele şi dulciurile care au rămas necumpărate de Valentine’s Day vor avea preţuri incredibile în cea de-a treia lună.

Aprilie

În cazul în care vremea rece specifică sezonului de iarnă se prelungește până în aprilie poți să începi să cauți echipamente specifice cu care să îți aranjezi din nou casa și curtea. În această perioadă este de așteptat ca majoritatea magazinelor specializate să opereze reduceri importante la căștile de bicicletă și la grătare pe măsură ce vremea se încălzește.

De asemenea, vei găsi discounturi la haine deoarece este sezonul balurilor de absolvire la licee. Nu în ultimul rând, dacă vei căuta bilete de avion pentru la vară, în special pentru zboruri în iunie şi în iulie, acestea vor fi mai ieftine dacă le vei achiziţiona în aprilie, relatează Business Insider.

Trei morți și patru răniți, într-un atac cu cuțitul la un festival din orașul german Solingen. Desfășurare de forțe uriașă pentru prinderea atacatorului
Recomandări
Trei morți și patru răniți, într-un atac cu cuțitul la un festival din orașul german Solingen. Desfășurare de forțe uriașă pentru prinderea atacatorului

Încearcă să-ţi rezervi zborul marţi sau miercuri deoarece sunt zilele cu cele mai mici preţuri. Aprilie mai este luna potrivită în care să cumperi noi ferestre pentru casă, mașină de spălat, aspirator, produse de curățat covoarele și laptop.

Mai

În multe țări aceasta este una dintre cele mai bune perioade pentru a face shopping mai ales pentru că poți face economii importante la achiziții majore, cum ar fi aparatele de aer condiționat. Cum anul școlar se apropie de sfârșit este de așteptat să găsești reduceri la articole legate de distracția în aer liber, de vacanțe, dar și de întreținerea casei și a curții.

Reduceri însemnate vor fi în această lună și la hainele de primăvară, precum şi la obiectele pentru casă, cum ar fi saltelele de pat, cele pneumatice, congelatoare sau blendere. În același timp, abonamentele la sală sunt cele mai profitabile în mai deoarece oamenii încep să facă mișcare în aer liber, iar sălile de fitness lasă din preţ.

Iunie

Prima lună de vară este luna în care copiii iau vacanță, iar părinții încep să facă planuri pentru vacanța estivală. Protejarea pielii este o necesitate pe tot parcursul anului, îndeosebi în lunile de vară când petreci mai mult timp afară. Prețurile tind să scadă în luna iunie la cremele și soluțiile cu factor de protecție. De asemenea, în iunie este o perioadă ideală pentru a achiziționa echipamente pentru casă, pentru curte, dar și pentru distracție în aer liber, cum ar fi biciclete și echipamente pentru camping.

Iulie

Magazinele vor începe să lichideze stocurile de haine de vară pe măsură ce clienții se pregătesc pentru luna august și, implicit, pentru cumpărăturile pentru noul an școlar. De aceea, marii retaileri pregătesc în această lună numeroase reduceri nu doar la obiecte vestimentare specifice sezonului estival, ci și la bijuterii. De altfel, ziua mamei sau Valentine’s Day sunt departe, ceea ce îi va determina pe comercianţi să încerce să atragă cât mai mulți clienți cu cele mai bune oferte.

August

Și în cea de-a opta lună a anului reducerile masive pentru colecțiile de vară sunt în toi. Luna august este cea mai bună perioadă pentru a le cumpăra copiilor haine pentru la școală deoarece în această perioadă vei găsi reduceri majore la obiectele vestimentare de toamnă.

În afară de haine este de așteptat să găsești prețuri foarte bune la rucsacuri, carcase de calculator și consumabile de birou. De asemenea, pe măsură ce vara se apropie de final, este un moment bun pentru a cumpăra costume de baie și alte produse pentru sezonul cald. August este, totodată, o lună bună și pentru a achiziționa mobilier de exterior și de interior, laptopuri, tablete și imprimante deoarece comercianții cu amănuntul fac loc pentru inventarul sezonului următor.

Septembrie

Sfârșitul verii înseamnă că magazinele vând aparate pentru exterior, cum ar fi grătare, mobilier de terasă, mașini de tuns iarba, articole de grădinărit și echipamente pentru piscine. Deoarece la începutul toamnei există o concurență acerbă între producătorii de denim, comercianții vor încerca să ademenească un număr cât mai mare de clienţi cu oferte atrăgătoare. Totodată, și bunurile de bucătărie, aparatele de aer condiționat și purificatoarele de aer vor fi la reduceri într-o perioadă în care cei mai mulţi oameni se mută sau renovează.

Octombrie

Printre articolele care trebuie cumpărate în octombrie se numără uneltele de grădinărit. De asemenea, una dintre lunile cu cele mai mari reduceri la mașini este octombrie, iar motivul este acela că noile modele sunt lansate, de obicei, la începutul acestei luni. Asta înseamnă că ofertele pentru modelele mai vechi vor fi în toi. În același timp, prețurile la pachetele de vacanţe sunt extrem de avantajoase în această perioadă a anului pentru simplul fapt că nu sunt atât de mulţi cei care călătoresc în octombrie.

Noiembrie

Amatorii de cumpărături în luna noiembrie sigur își vor nota în calendar ziua de Black Friday, care este cel mai bun moment din an pentru a cumpăra aproape orice, în special electronice, cum ar fi televizoare și computere, precum și aparate de uz casnic mici și mari.

Care este momentul potrivit al anului să cumperi diferite lucruri - Imagine cu un afiş care anunţă reduceri de Black Friday într-un magazin.

De asemenea, pentru că la jumătatea lui noiembrie începe Postul Crăciunului, această perioadă este ideală ca viitoarele mirese să-și cumpere mult-visata rochie pentru cea mai importantă zi din viața lor. 

Decembrie

După cum știm cu toții, multe dintre reducerile care încep de Black Friday continuă până la Crăciun. De aceea, decembrie este o lună numai bună pentru a cumpăra produse electronice, electrocasnice mici, articole de fitness și echipamente de întreținere a curții pe timp de iarnă. În același timp, imediat după Crăciun, preţurile decoraţiunilor scad simţitor. În plus, după Sărbători, comercianții aplică reduceri importante și la telefoanele mobile, electronice și electrocasnice mici și mari, precum și la jucării și aparate de fitness.

Vezi şi când este cel mai bine să călătorești la Dubai, o populară destinaţie de shopping!

Google News Urmărește-ne pe Google News

Comentează

Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.

”Peștele Apocalipsei”, care apare înaintea cutremurelor catastrofale, găsit pe o plajă. Ajunge și la 11 metri lungime
Știrileprotv.ro
”Peștele Apocalipsei”, care apare înaintea cutremurelor catastrofale, găsit pe o plajă. Ajunge și la 11 metri lungime
Adevărul din spatele Internetului! Cum arată Denise Rifai fără machiaj și filtre de înfrumusețare. Fanii abia au recunoscut-o în fotografia de la plajă
Viva.ro
Adevărul din spatele Internetului! Cum arată Denise Rifai fără machiaj și filtre de înfrumusețare. Fanii abia au recunoscut-o în fotografia de la plajă
Frații Delon, uniți de durere la înmormântarea tatălui. Imagini emoționante de la Douchy, de la funeraliile lui Alain Delon. Ce vedete au fost prezente
Libertateapentrufemei.ro
Frații Delon, uniți de durere la înmormântarea tatălui. Imagini emoționante de la Douchy, de la funeraliile lui Alain Delon. Ce vedete au fost prezente
Județul din România care a fost luat cu asalt de turiști. Se află într-o zonă frumoasă și are multe locuri spectaculoase. Sute de mii de români l-au vizitat deja
FANATIK.RO
Județul din România care a fost luat cu asalt de turiști. Se află într-o zonă frumoasă și are multe locuri spectaculoase. Sute de mii de români l-au vizitat deja
„Ilie Dumitrescu m-a prins în baie la Liverpool: «Ce faci acolo?»” » Două episoade în premieră: „În mintea mea se derulau multe chestii”
GSP.RO
„Ilie Dumitrescu m-a prins în baie la Liverpool: «Ce faci acolo?»” » Două episoade în premieră: „În mintea mea se derulau multe chestii”
Ce să pui în salata de vinete ca să nu mai fie amară și să obții un gust deosebit. Ingredientul secret al bucătarilor de top
FANATIK.RO
Ce să pui în salata de vinete ca să nu mai fie amară și să obții un gust deosebit. Ingredientul secret al bucătarilor de top
Cum ascunzi firele de păr albe fără să te vopsești. Șase trucuri geniale
Unica.ro
Cum ascunzi firele de păr albe fără să te vopsești. Șase trucuri geniale
"Oamenii nu ştiu ce vorbesc". Brazilianul ajuns în Superliga a spus ce gândeşte despre România: "Sunt în măsură să vorbesc. Ne-au spus că e periculos"
Orangesport.ro
"Oamenii nu ştiu ce vorbesc". Brazilianul ajuns în Superliga a spus ce gândeşte despre România: "Sunt în măsură să vorbesc. Ne-au spus că e periculos"
Casa-container din Vama Veche unde Dana Marijuana vindea droguri nestingherită. Cum funcţiona "afacerea": cine voia pastile "Super Mario" trebuia să ştie parola
Observatornews.ro
Casa-container din Vama Veche unde Dana Marijuana vindea droguri nestingherită. Cum funcţiona "afacerea": cine voia pastile "Super Mario" trebuia să ştie parola
Horoscop 24 august 2024. Taurii simt azi nevoia să fie sursa inițiativelor benefice pentru toți, să dăruiască și să ajute din preaplinul inimii lor
HOROSCOP
Horoscop 24 august 2024. Taurii simt azi nevoia să fie sursa inițiativelor benefice pentru toți, să dăruiască și să ajute din preaplinul inimii lor

Știri mondene

Știri România

RECOMANDĂRI