„Pe lângă studiile de laborator, ştim, din studii mai vechi, că morcovii au efecte benefice. S-au făcut studii pe 60 de mii de persoane şi s-a ajuns la concluzia că cei care mănâncă mulţi morcovi au un risc mai mic de a face cancer intestinal„, a spus profesor doctor Gunnar Baatrup, citat de stiri.tvr.ro.
Cercetătorii danezi au făcut experimente de laborator pe 40 de şoareci. Jumătate dintre ei au primit hrană obişnuită, iar ceilalți 20 au consumat mulţi morcovi, după care li s-au injectat celule canceroase.
Şoarecii din cea de-a doua categorie nu au dezvoltat polipi, etapa premergătoare cancerului, decât în foarte puţine cazuri, în timp ce prima jumătate s-a îmbolnăvit în număr semnificativ mai mare.
Substanţa care ne protejează de această boală gravă se numește falcarinol, care se mai găseşte şi în păstârnac, rădăcină de pătrunjel sau ţelină.
Și ca să știi de unde să începi, Libertatea te ajută să găteşti ieftin şi bun! Praz cu morcovi la doar 8 lei/VIDEO.
Sau, pentru că tot ne aflăm în plin post al Paștelui, iată o rețetă de prăjitură de post cu morcovi.