Cei doi specialiști susțin că munca de acasă, foarte practicată în ultimele săptămâni din cauza pandemiei de coronavirus și a măsurilor restrictive luate de autorități, presupune foarte puțină mișcare. Iar acest neajuns poate avea consecințe dintre cele mai serioase asupra sănătății, putând provoca chiar și decesul, mai ales în cazul persoanelor cu afecțiuni preexistente și cu o condiție fizică precară.
Este foarte clar că, dacă nu vom lua măsuri, munca de acasă va duce la decese, din cauza lipsei de mișcare.
Profesorul Rüdiger Reer, pentru Frankfurter Allgemeine Zeitung:
De aceea, Rüdiger Reer declară că nu este adeptul înăspririi măsurilor de distanțare socială luate deja de autorități. ”S-ar putea ajunge în situația ca oamenii să nu moară de Covid-19, ci din cauza problemelor cardiace, care se vor agrava în lipsa mișcării. Nu ne permitem să limităm un risc, dar să maximizăm un altul”, a declarat profesorul pentru Frankfurter Allgemeine Zeitung.
Cei doi specialiști susțin că foarte mulți oameni nu parcurg zilnic, în mod obișnuit, mai mult de 500 de metri pe jos și că această distanță, și așa prea scurtă, s-a redus astăzi foarte mult, din cauza restricțiilor de circulație și a posibilității de a lucra de acasă.
În plus, pentru că sunt obligați să-și petreacă timpul între patru pereți, foarte mulți oameni cedează tentației unor obiceiuri nesănătoase: mănâncă mai mult decât de obicei, consumă cantitați considerabile de alcool și tutun. Combinate cu lipsa de mișcare, acestea pot provoca probleme de sănătate serioase, le pot agrava pe cele preexistente și, în cele din urmă, pot duce la deces.
În acest context, profesorii Rüdiger Reer și Herbert Löllgen susțin că întreruperea lucrului din jumătate în jumătate de oră, ridicarea de pe scaun și practicarea unor minime exerciții fizice (elemente ușoare de gimnastică, urcarea și coborârea scărilor, alergare ușoară în jurul locuinței) ne pot menține cât de cât în formă și ne feresc de neplăceri.