Descoperă informații despre stațiunea Muntele Mic, cum ajungi și ce poți face acolo:

Muntele Mic – stațiune montană numită ”Perla Banatului”

Stațiunea monantă Muntele Mic și domeniul schiabil cu același nume se află la o altitudine de 1545 de metri și este cunoscută și drept ”Perla Banatului”. Mai exact, Muntele Mic Muntele mic se găsește între Munții Țarcu, Munții Godeanu și Munții Retezat.

Muntele Mic a început să fie o stațiune turistică din anii 1930, când locuitorii au realizat care este potențialul zonei și au construit mai multe cabane pentru cazarea turiștilor. În scurt timp, stațiunea depășea 2.000 de locuri de cazare.

Dezvoltarea stațiunii Muntele Mic a continuat și după cel de-al Doilea Război Mondial. În 1962, acolo a fost inaugurat primul teleschi, iar în 1976 a fost inaugurat telescaunul care face legătură cu Valea Craiu.

Stațiunea s-a dezvoltat foarte mult datorită domeniului schiabil.

Muntele Mic

Cum ajungi în stațiunea Muntele Mic

Pentru a ajunge la stațiune montană Muntele Mic se merge pe DJ 608 A, prin municipiul Caransebeș și apoi pe ieșirea spre Muntele Mic de pe șoseaua de centură. Drumul de acces este deszăpezit pe timp de iarnă, iar în zonă sunt numeroase parcări.

Telescaunul are o lungime de 3492 m, fiind cel mai lung traseu din tara și o diferență de nivel de 799 m. Acesta facilitează, în mod normal, accesul pe Muntele Mic pe perioada de iarnă. Totuși, se întâmplă să nu fie mereu funcțional. Vara și atunci când instalația de teleschi nu funcționează, accesul se face pe tronsonul de drum Valea Craiului-Muntele Mic.

Pârtii de schi în stațiunea Muntele Mic

Pârtii de schi în Muntele Mic – Stațiune montană

În frumoasa stațiune montană Muntele Mic sunt cinci parții de schi. Domeniile schiabile de aici au un grad de dificultate mediu și o lungime cuprinsa intre 1.200 de metri și 12.000 de metri.

  • Pârtia Borlova este împărțită în doua secțiuni, Borlova I șii Borlova 2, ambele de 1000 de metri fiecare. Are un grad de dificultate mediu. Altitudinea de plecare este 1686 și cea de sosire este de 1.564 de metri. Pârtia este dotată cu teleschi.
  • Pârtia Sub Telescaun are un grad de dificultate mediu și se întinde pe o lungime de 2.500 de metri. Este, de asemenea, dotată cu instalație de telescaun.
  • Pârtia Mâloasa are un drum schiabil și un grad de dificultate ușor. Este cea mai lungă partie din Muntele Mic, are o lungime de 12 kilometri. Accesul se face cu telescaun, altitudinea la plecare este 1780 de metri.
  • Pârtia Valea Soarelui are un grad de dificultate mediu și are o lungime de 1.400 de metri, iar accesul se face cu teleschiul Felix. Are o altitudine de plecare de la 1.700 de metri, iar altitudinea de sosire este de 1.520.

Cei care practică schiul de tură, pot porni de la cabana Cuntu pe vârful Țarcu. Această tură se poate face și cu rachete de zăpadă. Dacă nu cunoașteți zona puteți apela la un ghid montan.

Activitități și trasee în stațiunea Muntele Mic

Trasee în statiunea montana Muntele Mic

Pe drumul spre frumoasa stațiune montană și domeniul schiabil Muntele Mic pot fi întâlnite câteva obiective turistice:

  • Lacul de acumulare şi Poiana Narciselor de la Zerveşti -unde se organizează anual în luna mai o frumoasă serbare câmpenească
  • Ruinele turnului de la Ruieni, fortificaţia medievală cunoscută sub numele de Turnul lui Ovid.

Iubitorii peisajelor alpine stâncoase nu vor fi dezamăgiţi vizitând regiunea. Masivul Ţarcu şi traseul ce duce spre Vârful Ţarcu, cu o inălțime de 2.190 m. oferă minunate privelişti panoramice. În plus, în văile glaciare ale acestor munţi se găsesc numeroase lacuri glaciare ce întregesc aspectul pitoresc al peisajelor.

Descoperă cele mai frumoase locuri de vizitat în România.

Urmărește-ne pe Google News