Ingrediente:
600 g carne tocată porc, 2 linguri ulei, un kg cartofi, 2 cepe, 2 ouă, cimbru, 4 linguri pastă tomate sau suc de roşii, 200 g caşcaval, o lingură pesmet, sare, piper
Mod de preparare
1. Se spală cartofii şi se fierb cu coaja în apă cu sare şi se taie felii subţiri.
2. Se căleşte ceapa tocată în uleiul încins, apoi se adauga carnea si se lasa sa se rumeneasca puţin, dupa care se adauga pasta de tomate sau sucul de roşii. Daca e nevoie, se mai pune apa. Când este gata, se condimenteaza cu cimbru, sare si piper.
3. Se unge o forma termorezistentă cu ulei, se tapeteaza cu pesmet, se pune un strat de felii de cartofi, se adauga jumatate din compoziţia de carne, se continua cu un nou strat de cartofi, apoi restul de carne si, în final, se acopera cu ultimul strat de cartofi.
4. Se rade caşcavalul si se întinde deasupra musacalei, apoi se pun si ouale batute. Se introduce musacaua în cuptorul încins pentru 45-50 de minute. Se serveste caldă.