Dacă nu ai făcut niciodată musaca de cartofi cu carne tocată, uite aici rețeta. Musacaua de cartofi este delicioasă. Uite ce ingrediente îți trebuie și care sunt etapele
►8 cartofi
►3 roșii
►50 g unt
►cimbru proaspăt
►500 g carne tocată porc
►2 cepe
►sare
►piper negru măcinat
►2 ouă
►cimbru uscat și verde
►100 g parmezan
►30 ml ulei de floarea-soarelui
1. Se spală cartofii și se pun să fiarbă în apă cu o linguriță de sare. După ce au fiert, se scurg de apă și se scot să se răcească. Se curăță de coajă și se taie rondele subțiri. Se pun într-un bol și se acoperă cu folie.
2. Separat, se pune uleiul în tigaie și se călește ceapa tăiată solzișori. Se lasă să se înmoaie și să devină transparentă, apoi se adaugă carnea tocată şi un praf de sare și se amestecă continuu, să nu se prindă.
3. Se mai toarnă din când în când apă călduță și se lasă să fiarbă bine. După ce s-a călit carnea, se condimentează cu sare, cimbru și piper măcinat. Se amestecă și se lasă să se răcorească.
4. După ce s-a răcit compoziția de carne, se adaugă ouăle și se amestecă bine. Se tapetează tava cu
unt și se aranjează un rând de cartofi, unul de carne și unul de parmezan ras. Se acoperă cu ultimul strat de cartofi, se adaugă roșiile și se presară parmezan. Se bagă în cuptorul încins și se lasă să se rumenească. Se servește ornată cu cimbru proaspăt.
Recomandări
Copiii-eroi în revoluția din 1989: uciși accidental, pentru că au protestat contra lui Ceaușescu sau împușcați ca „teroriști” la intrarea în era Iliescu
Prepară fără să mai stai pe gânduri această musaca de post!