►8 cartofi
►3 roșii
►50 g unt
►cimbru proaspăt
►500 g carne tocată porc
►2 cepe
►sare
►piper negru măcinat
►2 ouă
►cimbru uscat și verde
►100 g parmezan
►30 ml ulei de floarea-soarelui
1. Se spală cartofii și se pun să fiarbă în apă cu o linguriță de sare. După ce au fiert, se scurg de apă și se scot să se răcească. Se curăță de coajă și se taie rondele subțiri. Se pun într-un bol și se acoperă cu folie.
2. Separat, se pune uleiul în tigaie și se călește ceapa tăiată solzișori. Se lasă să se înmoaie și să devină transparentă, apoi se adaugă carnea tocată şi un praf de sare și se amestecă continuu, să nu se prindă.
3. Se mai toarnă din când în când apă călduță și se lasă să fiarbă bine. După ce s-a călit carnea, se condimentează cu sare, cimbru și piper măcinat. Se amestecă și se lasă să se răcorească.
4. După ce s-a răcit compoziția de carne, se adaugă ouăle și se amestecă bine. Se tapetează tava cu
unt și se aranjează un rând de cartofi, unul de carne și unul de parmezan ras. Se acoperă cu ultimul strat de cartofi, se adaugă roșiile și se presară parmezan. Se bagă în cuptorul încins și se lasă să se rumenească. Se servește ornată cu cimbru proaspăt.

Prepară fără să mai stai pe gânduri această musaca de post!

Dacă se întâmplă să ai mai multă carne tocată și să vrei să faci și altceva, poți încerca cea mai bună rețetă de chifteluțe din carne.

Urmărește-ne pe Google News