Musaca de vinete cu vită

Ingrediente: 500 g carne tocată de vită, 2 vinete medii spre mari, 2 cepe, 1 ou, 2-3 linguri pastă de tomate, 2 roșii mari, 100 g cașcaval, sare, piper, cimbru, 2 linguri ulei, ½ legătură mărar, ½ legătură pătrunjel

Preparare: vinetele se taie rondele şi se pun pe grătarul bine încins să se rumenesc. Ceapa se taie mărunt şi se căleşte în ulei. Se adaugă puţină apă şi se lasă să se înmoaie bine. Se pune carnea tocată şi se călește împreună cu ceapa până devine albicioasă. Se adaugă şi pasta de tomate şi se lasă să scadă bine zeama. Se ia vasul de pe foc şi se adaugă verdeaţa tocată mărunt, cimbrul uscat, oul, se condimentează cu sare şi piper şi se amestecă totul. Într-un vas ceramic sau de iena uns cu ulei se pune un strat de vinete la grătar, apoi jumătate din compoziţia de carne, încă un strat de vinete, unul de carne, iar deasupra restul de vinete. Se completează si cu rondele de roşii pe deasupra şi vasul se bagă în cuptorul preîncălzit la 200 grade timp de 45 de minute. Se scoate din cuptor, se rade deasupra caşcavalul şi se mai dă la cuptor pentru 10 minute. Se serveşte caldă.

Citește și: Tarta cu vinete si dovlecei

Încercați și această rețetă de musaca de vinete


Citește și: Avea o tumoră pe creier, dar medicii cu zis că e „alintată”. Moartea nedreaptă a unei tinere de 18 ani din Bârlad

 
 

Urmărește-ne pe Google News