• Este hrănitor, pentru că este bogat în proteine (150 g de năut îi furnizează organismului 30% din raţia corectă de proteine, într-o zi).
  • Ajută digestia şi scade colesterolul rău, datorită conţinutului de fibre alimentare (150 g de năut asigură 50% din necesarul zilnic de fibre).
  • Reglează glicemia, de aceea este unul dintre alimentele-medicament de bază în cazurile de hiperglicemie (diabet) sau hipoglicemie.
  • Îţi dă energie, datorită fierului din compoziţie.
  • Încetineşte procesul de îmbătrânire, datorită magneziului conţinut (acest mineral ajută la producerea unor enzime cu efect antioxidant).
  • Nu îngraşă, pentru că are puţine calorii (100 g de năut fiert = 163 de calorii; ca să te orientezi mai uşor, gândeşte-te că 100 g de piept de pui, gătit fără piele, au 165 de calorii, iar o portocală are circa 50 de calorii).

Cine trebuie să evite năutul

Năutul conţine şi purine (substanţe din acidul uric), de aceea este contraindicat celor cu probleme renale sau gută.

 
 

Urmărește-ne pe Google News