INGREDIENTE
Pentru blat
200 g unt
300 g zahăr
3 linguri cacao
3 linguri lapte
5 ouă
8 linguri făină
Pentru cremă
300 g unt
8 gălbenuşuri
8 linguri zahăr
200 ml lapte rece
2 pliculete zahăr vanilinat
150 g fulgi de migdale
Pentru glazură
400 g ciocolată menaj
200 ml frişcă lichidă
100 g unt
150 g fulgi de migdale
PREPARARE
1. Pentru blat se pun pe aragaz untul, zahărul, cacaua şi laptele şi se fierb. Se răceşte şi se pun gălbenuşurile, făina şi albuşurile bătute spumă. Se amestecă cu grijă şi se toarnă aluatul într-o tavă unsă cu ulei şi tapetată cu făină. Se coace 25 de minute.
2. Pentru cremă se freacă zahărul cu gălbenuşuri, se adaugă laptele şi se amestecă bine pe foc până ce se obţine o cremă groasă care se lasă la răcit. Între timp, se freacă untul spumă care se adaugă lingură cu lingură în crema fiartă şi răcită. Se pun şi zahărul vanilat şi migdalele.
3. Blatul răcit se taie în două cu un cuţit cu lamă lungă şi se aşază alternativ cu crema într-o tavă cu pereţi înalţi.
Citește continuarea pe Unica.ro