Conform statisticilor medicale, 80% din populaţia Europei are deviaţie de sept. Conform ştirilor ce curg în val dinspre lumea mondenă şi nu numai, ambele sexe sunt obsedate de fizicul lor şi investesc la greu în ”reparaţii” corporale. De regulă încep cu nasul.

Cu un asemenea front de lucru, chirurgii esteticieni au reuşit să ridice rinoplastia la rang de artă: arta remodelării nasului. Când unica problemă este un nas prea mare, prea strâmb, prea cârn etc., intervenţia chirurgicală îl aduce la standardele estetice unanim acceptate: medicul intervine doar asupra aspectului exterior, armonizează diferitele părţi ale nasului, pentru a obţine o formă echilibrată, integrată în forma generală a feţei.

Unii vor să aducă în centrul atenţiei ochii, nu nasul

”Nasul este centrul şi cea mai vizibilă parte a feţei. De aceea, rinoplastia este operația care provoacă cel mai mult un chirurg estetician. Regula unui nas bine proporționat este aceea că ochii trebuie să fie cei care atrag atenția, nu nasul” – explică dr. Ion Zegrea, medic specialist chirurgie plastică (foto).

Alţii au nevoie de operaţia asta ca de aer

Cel de al doilea front de lucru al chirurgilor specializaţi în rinoplastie este format din persoane care au nevoie de această operaţie… ca de aer. Este vorba despre cei care au o deviaţia de sept din naştere sau dobândită în urma unui traumatism. Deviaţia de sept îţi poate face viaţa un chin, fiindcă obstrucţionează accesul aerului în căile respiratorii – nu respiri bine şi, din cauza lipsei de oxigen, ai o senzaţie permanentă de oboseală, nu poţi face efort fizic susţinut, întregul organism pătimeşte.

Rezultat final: nas mai mic, mai fin, mai eficient

”În întâlnirile cu pacienții obișnuiesc să examinez nasul şi să fac o inspecţie de rutină complet nedureroasă a structurilor interne ale nasului. Astfel, iau în considerare toţi factorii, cum ar fi mărimea şi forma nasului, calitatea pielii nasului şi relaţia lui cu celelalte structuri ale feţei. Rinoplastia aduce modificări la nivelul bazei nasului, cartilajului din vârf şi/sau nărilor. De obicei, nasul devine mai mic şi mai fin prin restructurarea cartilajelor nazale”, spune chirurgul esthetician dr. Ion Zegrea.

Potrivit celor mai recente statistici ale ISAPS, rinoplastia este pe locul trei din top 5 cele mai cerute operații estetice din lume, cu un număr de aproape 850.000 de intervenții în 2014.

 
 

Urmărește-ne pe Google News