1. Insomnia
Dacă adormi greu, ai nevoie de carbohidraţi simpli, pentru că aceştia stimulează creierul să producă serotonină, un hormon care relaxează sistemul nervos. Din lista alimentelor ce conţin astfel de carbohidraţi, nutriţioniştii recomandă, mai nou, popcornul. Aşadar, ronţăie floricele de porumb înainte de culcare şi vei adormi mai uşor!
2. Migrenele
Un mic dejun format dintr-o ceaşcă de ceai verde în care ai pus patru linguri de ovăz şi şase migdale crude va ţine departe de tine migrenele. Magneziul din ovăz şi din migdale şi antioxidanţii din ceaiul verde au un rol foarte important în prevenirea durerilor.
3. Oboseala
În loc să bei mai multă cafea ori să mănânci batoane proteice, refă-ţi rezervele de energie în mod natural, consumând 30 grame de fistic crud şi 10 curmale. Fisticul conţine proteine şi fibre, care menţin constant nivelul glicemiei – şi, automat, al energiei. Zaharurile naturale din curmale te vor ajută să te concentrezi mai uşor.
4. Stresul
Ciocolata amăruie este antidotul recomandat de experţi în situaţiile stresante. Aceasta e bogată în cacao, care conţine teobromină, o substanţă ce relaxează sistemul nervos. Nu consuma însă mai mult de două pătrăţele pe zi, dacă nu vrei să-ţi compromiţi silueta! Ciocolata are multe calorii!
5. Depresia
Somonul este principalul aliment recomandat de nutriţionişti în momentele în care ai tendinţa să vezi doar partea negativă a lucrurilor. Acest peşte conţine aşa-numitele grăsimi bune, Omega 3, care, pe lângă numeroasele beneficii aduse sănătăţii, îţi schimbă şi starea de spirit, îmbunătăţind- o.
6. Balonarea
Retenţia de apă sau o digestie lentă sunt principalele cauze ale balonării. Bananele, care conţin mult potasiu, o substanţă cu efect diuretic, sunt un remediu natural extrem de eficient în astfel de situaţii.
7. Constipaţia
Această problemă neplăcută poate fi prevenită consumând cât mai des fructe, în special pere sau smochine. Acestea conţin o cantitate mare de fibre, care stimulează mişcările intestinului.