Euronews trece în revistă unele dintre cele mai neobișnuite moduri de a petrece ziua alături de sufletul pereche.
Cuprins:
Concurs anual de săruturi în Serbia
În fiecare an, pe 14 februarie, în Serbia e organizat un concurs la care e premiat cel mai lung sărut. În 2020, 13 cupluri și-au unit buzele în competiția „Kiss Me” (n.r. – Sărută-mă), care are loc pe Podul Iubirii din Vrnjacka Banja, un oraș mic din sudul Serbiei.
Câștigătorii au fost Irena și Djordje Boric, care s-au sărutat neîntrerupt timp de 112 minute, stabilind un nou record. Deloc surprinzător pentru ceilalți concurenți, întrucât perechea a câștigat competiția de cinci ori la rând, notează Euronews.
Competiția face parte dintr-un festival care celebrează iubirea.
Despre Podul Iubirii din Vrnjacka Banja, mult mai puțin cunoscut decât podurile iubirii din Paris sau Amsterdam, localnicii susțin că este cel mai vechi din lume, datând din Primul Război Mondial.
Nunți subacvatice în Thailanda
De la începutul anului 1996, provincia Trang, din Thailanda, este recunoscută mondial pentru celebrul său eveniment „Nunțile subacvatice”. Evenimentul este organizat în cea mai romantică zi a anului.
În 2000, evenimentul a intrat și în Cartea Recordurilor, drept cea mai mare nuntă subacvatică din lume. Cu toate astea, numai scafandrii calificați au voie să participe la ceremonie. Pe lângă echipamentul de scuba, mireasa poate îmbrăca rochia și voalul, iar mirele, costumul.
Odată ceremonia încheiată, ofițerul înmânează cuplului certificatul de căsătorie.
Inimă desenată din tancuri în Rusia
Încă nu a devenit un obicei, dar a rămas una dintre cele mai inedite cereri în căsătorie din lume.
În 2020, un soldat rus, ajutat de colegii săi ofițeri, a așezat 16 tancuri T-72B3 pe un câmp în așa fel încât să formeze o inimă.
Apoi, locotenentul Denis Kazantsev și-a dus iubita în centrul tancurilor, unde i-a dăruit un buchet de trandafiri roșii și a cerut-o de soție. Alexandra a spus imediat „da”.
„Lingura iubirii” din Țara Galilor
Pe insula Llanddwyn de pe coasta Țării Galilor, dacă vrei să îți exprimi sentimentele față de persoana iubită, nu-i oferi ciocolată, flori sau bijuterii, ci „lingura iubirii”.
Potrivit folclorului galez, aceste linguri sculptate sunt făcute de tineri ca semn al iubirii pentru partenerii lor. Este o tradiție care datează din secolul al XVII-lea.
Astăzi, lingurile sunt oferite cadou la nunți, logodne, aniversari și, de obicei, de Ziua Îndrăgostiților.
Țara Galilor are propria versiune de Ziua Îndrăgostiților, numită Ziua Sf. Dwynwen, care este sărbătorită pe 25 ianuarie.
Scrisori de dragoste anonime în Danemarca
În Danemarca, una dintre cele mai populare modalități de a sărbători Ziua Îndrăgostiților este trimiterea unei felicitări anonime, obicei cunoscut sub numele de „gaekkebrev”, care se traduce „scrisoare în glumă”.
Aceste felicitări conțin adesea o poezie amuzantă de dragoste și sunt scrise pe o bucată de hârtie decupată.
Pentru a menține un anumit nivel de atracție, scriitorul poeziei nu semnează „gaekkebrev” folosind numele lui, ci folosește în schimb puncte, câte unul pentru fiecare literă.
Potrivit tradiției, dacă destinatarul scrisorii ghicește cine a trimis scrisoarea, primește un ou de Paște în Duminica Paștelui. Dacă nu reușeste să ghicească cine l-a trimis, îi datorează expeditorului un ou.
Gesturi de iubire pentru animalele de la zoo
Ziua Îndrăgostiților nu este doar un moment special pentru oameni, ci și pentru animalele aflate în grădinile zoologice.
Pe 14 februarie, multe grădini zoologice din întreaga lume își răsfață animalele cu gustări tematice. Spre exemplu, anul trecut, Grădina Zoologică din Londra și-a hrănit maimuțele-veveriță cu viermi de făină ascunși în punguțe decorate cu inimioare și agățate de sfori sau de crengile copacilor.
În mod similar, animalele de la grădina zoologică Brookfield, din Illinois, Chicago, au fost răsfățate cu gustări în formă de inimă înainte de Ziua Îndrăgostiților.
O altă grădină zoologică, din Canada, și-a propus să repare inimile zdrobite de Ziua Îndrăgostiților, permițând oamenilor să numească insectele după foști iubiți, iar ulterior, să hrănească animalele de la zoo cu ele.
Fotografii: Profimedia