Fiind impresionată de tragedia familiei Racoţea din Făgăraş, sportiva Laura Constantin şi colegii ei de la Colegiul „Emil Racoviţă“ Braşov vor organiza un meci demonstrativ între hocheiştii seniori şi micuţii de la centrul de copii şi juniori al secţiei de hochei.

 „Am ajuns la familia Racoţea pentru că mama unui coleg implicat în acest proiect le cunoştea cazul lucrând în domeniul medical. Este vorba despre o familie formată dintr-un tată, care a avut nişte probleme de sănătate şi are un picior amputat, care îşi creste singur copiii după ce mama lor a murit din cauza unei boli incurabile. Micuţii de 5, 6, 7 şi 8 ani cresc sub tutela tatălui, în vreme ce alţi doi cu vârsta de 13 şi 14 sunt la centrul de plasament din Ghimbav. Condiţiile în care tatăl și cei mici cresc nu sunt deloc bune şi am simţit dorinţa de a-i ajuta să ducă o viaţă puţin mai bună şi datorită nouă. Chiar cred că dacă ne-am uni mai des în astfel de acţiuni, am putea face măcar lumea din jurul nostru mai bună”, a spus Laura Constantin.

Bărbatul din Făgăraş îşi creşte cei patru copii, trei băieţi şi o fetiţă, într-o casă modestă, unde nu are nici apă, şi nici căldură. Soţia lui a murit anul trecut, răpusă de cancer de col uterin.

În pofida handicapului său, Cornel Racoţea, în vârstă de 61 de ani, face eforturi disperate de a-şi ajuta copiii. Până una-alta, se bucură că are un acoperiş deasupra capului, după ce o perioadă a trăit într-un grajd. Acum, în locuinţa primită de la Primărie şi cu un ajutor social modest, familia Racoţea trăieşte într-o sărăcie lucie.

Tatăl şi cei patru copii se încălzesc cu lemne aduse din pădure, iar apă aduce de la o pompă de lângă Spitalul din Făgăraş. Singurul avut al familiei îl reprezintă un cal şi o căruţă cu care cară lemne sau fier vechi, iar vara şi toamna își ajută vecinii la cules şi la muncile câmpului pentru a face un ban în plus.

Cu banii strânşi din urma acţiunii caritabile, bărbatul speră că se va putea racorda la reţeaua de apă şi să-şi amenajeze o baie.

Prin programul GROW, organizat de Şcoala de Valori în parteneriat cu AIESEC, Laura Constantin şi colegii ei vor fi gazdele evenimentului caritabil care se va desfăşura sub numele de „The Ice Wolves”, sâmbătă, 10 martie, la Patinoarul Olimpic din Braşov, începând cu ora 12.00.

Laura Constantin a povestit că a ales ca tema acţiunii să fie una sportivă, pentru că şi ea vine din zona sportului, fiind handbalistă la centrul de copii şi juniori al Coronei.

„După o lună de workshop-uri cu traineri din ţară şi străinătate, pe diferite teme de dezvoltare personală, la final am avut opţiunea de a organiza singuri un eveniment în care să implicăm şi comunitatea locală. Evenimentul putea fi educaţional, cultural sau sportiv. Desigur, venind din sport, mi-am dorit să organizez un eveniment sportiv. Aş fi putut alege handbalul, dar am considerat că e mai bine să implicăm comunitatea la un sport mai puţin cunoscut în rândul tinerilor şi să dăm posibilitatea celor prezenţi să vadă cum arată patinoarul olimpic, să vadă cum este echipemtul hocheiştilor şi nu în ultimul rând să intre pe gheaţă alături de ei”, a povestit Laura.

Tânăra liceană a adăugat că a fost foarte fericită să simtă implicarea colegelor de echipă de la clubul Corona.

„Am vorbit cu antrenoarea Mihaela Seifer Ciobotaru şi cu fetele din echipă şi toate m-au încurajat şi susţinut. Au spus că vor veni la eveniment să fie alături de mine şi să susţină această cauză”, a spus Laura.

La evenimentul de sâmbătă, intrarea se va face în baza unei donaţii de 10 lei, iar banii strânşi vor ajunge la familia Racoţea, din Făgăraş.

GROW este un program de educaţie nonformală organizat de Şcoala de Valori în parteneriat cu AIESEC. GROW se concetrează asupra tinerilor liceeni, acesta desfăşurându-se în sesiuni ţinute de traineri internaţionali ce urmăresc să-i îndrume pe adolescenţi înspre tainele dezvoltării personale, teamworkului şi ale lidershipului.

Citește și: De ce a accesat România doar 10,7% din fondurile UE: ”para-ndărătul” taie interesul românilor pentru bani europeni

Urmărește-ne pe Google News