Dragostea, cu migală se face
Preliminariile unei surprize de amor joacă rolul principal în în reușita ei. Și asta pentru că preludiul aduce la același numitor două elemente diferite: trupul femeii și pe cel al bărbatului. Ea are nevoie de o confirmare a senzualității, care o eliberează de încordare și îi dă încredere. În vreme ce bărbatul e apt să obțină o erecție în câteva seunde, o femeie are nevoie de câteva minute bune pentru a intra în starea necesară a unui contact sexual confortabil. Numai că, din nefericire, 1 din 5 bărbați se confruntă cu o mare problemă pentru viața de cuplu, pe care se feresc să o recunoască: ejacularea precoce. Nu, nu e normal ca actul sexual să țină foarte puțin. Adică, atunci când el este incapabil să amâne ejacularea până când ea atinge orgasmul și se eliberează înainte sau după cam un minut de la penetrarea vaginală, se confruntă cu o disfuncție sexuală.
De ce termină înainte să înceapă
Ejacularea precoce (EP) este disfuncția sexuală cea mai frecventă la bărbații adulți sub 60 de ani. Totuși, este adesea nediagnosticată și netratată corespunzător, dat fiind că bărbații nu recunosc că suferă. Este o afecțiune medicală complexă, cauzată de diferiți factori, precum cei de natură psihică, legați de locul în care se desfășoară actul sexual sau de anumite alte boli. Acum nu trebuie să îl arătăm cu degetul pe cel căruia i se întâmplă ocazional câte un accident. Ejacularea este în primul rând influențată de controlul sistemului nervos central (SNC), dovezi recente sugerând că este mai mult un fenomen neurobiologic, decât unul psihologic. Până la 60% dintre bărbați mai dau câte un rateu din când în când, însă asta nu înseamnă că suferă de ejaculare precoce. Când, însă, fiecare act sexual este un rateu, atunci avem o problemă de cuplu. Iar dacă mai lipsește și comunicarea din context, finalul va fi cu siguranță despărțirea.
Suferă, dar se tratează!
„Manifestările clinice ale ejacuării precoce se răsfrâng asupra vieții de cuplu. În zilele noastre s-a trecut la un alt nivel, de la „tu ești de vină”, la „suntem împreună”, ceea ce înseamnă că o astfel de problemă trebuie discutată cu partenera. deși poate el nu o arată, suferința bărbatului e foarte mare. În general, el este tânăr, sedentar, foarte ocupat și trăiește la oraș. Erecția este normală, dar ejacularea apare după unu-două minute, ceea ce este o problemă pentru un cuplu care își dorește să aibă statisfacție. De asemenea, ejacularea precoce se carcaterizează prin neputința de a controla momentul ejaculării. Dacă nu se adresează medicului urolog, se poate ajunge în situația în care afecțiunea nu mai poate fi tratată. Or, tratament există și constă în administrarea unui medicament, la recomadarea doctorului, cu trei ore înainte de actul sexual”, spune dr Petrișor Geavlete, urolog, vicepreședinte al Asociației Române de Urologie.
A fost lansat și site-ul www.nudoarunmoment.ro, un adevăat „manual” pentru pacienți.