1. Se sotează baconul într-o lingură de ulei de măsline, până se rumeneşte. În aceeaşi cratiţă se călesc carnea, ceapa şi morcovul.
2. Se îndepărtează grăsimea şi se pun înapoi, în cratiţă, carnea şi baconul, apoi se adaugă sare şi piper.
3. Se presară făina, apoi se pun peste carne vinul, supa, bulionul, usturoiul, dafinul şi cimbrul, astfel încât aceasta să fie acoperită.
4. Când începe să fiarbă, cratiţa se bagă la cuptor, pe grătarul de jos, la foc mic, şi se lasă 3-4 ore.
5. Se pune o tigaie pe foc mare, cu unt şi ulei, şi se călesc ciupercile, mişcând tigaia.
6. Când sunt uşor rumenite, se iau de pe foc şi se pun în cratiţă când carnea e fiartă. Se serveşte cu piure.
Ingrediente:
– 150 g bacon neafumat,
– o lingură ulei de măsline,
– 1,3 kg carne de vită cubuleţe,
– un morcov şi o ceapă feliate,
– o linguriţă de sare, piper,
– două linguri făină,
– 700 ml vin roşu,
– 700 ml supă de vită,
– o lingură bulion,
– doi căţei de usturoi pisaţi,
– cimbru, o frunză de dafin,
– 250 g ciuperci proaspete,
– două linguri unt, o lingură ulei.
Reţetă trimisă de Izabela Neacşu.