Ingrediente: O franzelă tip baghetă, 4 roşii, 4-5 fire busuioc proaspăt, 6 linguri ulei de măsline, 5-6 căţei de usturoi, piper, sare.
Mod de preparare: Se taie bagheta în felii groase de 1 cm, care se prăjesc, pe ambele părţi, pe un grătar teflonat sau într-o tigaie, până când se rumenesc frumos. Se curăţă căţeii de usturoi şi se taie în lungime. Când feliile de pâine sunt gata, se scot pe rând, pe o farfurie, se freacă pe o parte cu usturoi şi se ung cu puţin ulei de măsline. Se decojesc roşiile, îndepărtându-le, în acelaşi timp, şi cotoarele, apoi se taie în cubuleţe cu latura de cel mult un centimetru. Se spală frunzele de busuioc şi se taie mărunt. Se amestecă roşiile cu busuiocul, piperul şi sarea, după gust. Se aşază umplutura pe feliile de pâine.
Costica2023 • 25.12.2023, 12:54
sunt o alegere minunată pentru a începe o masă festivă sau pentru a împărți momente plăcute alături de cei dragi în timpul unei întâlniri informale
Costica2023 • 25.12.2023, 12:51
Bruschetele cu busuioc și roșii sunt nu doar un deliciu culinar, ci și un omagiu adus simplității și gustului autentic al ingredientelor proaspete
Costica2023 • 25.12.2023, 12:50
aromele proaspete ale roșiilor tocate și parfumul subtil al busuiocului sunt o combinație de neuitat, care îți aduce o senzație de prospețime și satisfacție.