– o conopidă,
– şase ouă,
– 500 ml lapte,
– jumătate de pachet unt,
– 200 g brânză telemea,
– 200 g caşcaval,
 – o cutie ciuperci,
– 10 felii şuncă.

Preparare:

Conopida spălată, desfăcută bucheţele, se pune la fiert cu sare, timp de 20 de minute.

Separat, într-o tigaie, se topeşte untul, apoi se adaugă două linguri de făină şi laptele şi se condimentează, după gust, cu sare şi piper.

Se separă gălbenuşurile de la şase ouă şi se bat, apoi se adaugă 200 g de brânză şi aceeaşi cantitate de caşcaval.

După ce a fiert conopida, se scurge şi se pasează.

Se amestecă cu gălbenuşurile, se adaugă ciupercile, spălate şi tăiate, şi feliile de şuncă făcute cubuleţe.

Se pune şi sosul din lapte şi făină. Între timp, se bat albuşurile spumă şi se încorporează în amestecul de mai sus.

Se unge un vas de Jena cu unt, apoi se pune toată compoziţia şi se dă la cuptor, la foc mic, aproximativ 45 de minute, până se rumeneşte.

Reţetă trimisă de Andreea Letiţia Idu, Bucureşti

 
 

Urmărește-ne pe Google News