• Ingrediente: patru căni cu lapte, o cană cu orez, un plic de zahăr vanilat, patru linguri cu zahăr, patru ouă, 40 g unt, 30 g stafide, o lingură cu pesmet, o lingură rasă cu scorţişoară, sare.
  • Mod de preparare: se spală orezul, de câteva ori, în apă rece, şi se scurge bine. Se pune orezul la fiert în laptele rece, împreună cu zahărul vanilat, la foc mic. Când este aproape fiert, se adaugă zahărul şi un praf de sare. Se fierbe în continuare până ce laptele a scăzut. Se adaugă untul şi se ia vasul de pe foc. Se unge o formă termorezistentă cu puţin unt şi se pudrează cu pesmet. Se încinge cuptorul la 160 de grade Celsius. Se separă albuşurile de gălbenuşuri. Se bat albuşurile până se obţine o spumă densă. După ce orezul s-a mai răcorit, se adaugă, treptat, gălbenuşurile, amestecând energic pentru a le încorpora uniform. Se adaugă şi stafidele. Se pun, amestecând uşor, albuşurile. Se toarnă orezul în formă şi se introduce la cuptor pentru 50 de minute. Se scoate budinca de la cuptor, se lasă să se răcorească 10 minute, apoi se răstoarnă pe un platou, dacă s-a folosit o formă mare. Se pudrează cu scorţişoară şi se dă la rece.

Intră acum pe shop.libertatea.ro şi cumpără, la un preţ excepţional, DVD-ul «Găteşte cu Horia Vîrlan»!

Urmărește-ne pe Google News