Preparare: se bat ouăle cu zahărul, într-un vas, pe baie de abur, până se albesc şi îşi măresc volumul. Aşa se topeşte zahărul mai repede şi se încălzeşte puţin compoziţia. Se adaugă uleiul , câte puţin, şi apoi laptele.

Se pune restul ingredientelor, respectiv făina amestecată cu praful de copt, şi se omogenizează, apoi se împarte compoziţia în două. În una din ele se pun două-trei linguri de cacao şi se amestecă bine cu furculiţa. În cealaltă, ca să aibă aceeaşi consistenţă, se pun două linguri cu făină. Se căptuşesc două tăvi cu hârtie de copt unsă cu ulei şi se începe montarea, punân- du-se numai în centrul tăvii, alternând culorile, câte o lingură din fiecare compoziţie.

Deasupra se pot adăuga stafide, nuci tocate şi bucăţele de rahat. Se introduc tăvile în cuptorul bine încălzit, circa 45 de minute. După ce se răcesc, checurile se scot şi se pudrează cu zahăr vanilat.

Urmărește-ne pe Google News