Ingrediente:
250 g fasole pestriţă uscată,
un morcov, două cepe,
câteva linguriţe de zarzavat pentru ciorbă pus la borcan
(amestec de ardei gras, roşii, ţelină frunze, morcov, pătrunjel, leuştean),
cimbru, borş, sare, ulei.
Preparare: se alege fasolea, se spală foarte bine, apoi se pune la fiert.
După câteva clocote, se scurge apa şi se înlocuieşte cu alta, tot fierbinte.
După ce a stat pe foc alte 30 de minute, se adaugă ceapa tocată mărunt şi morcovul dat pe răzătoarea mică.
Când fasolea e aproape fiartă, se adaugă zarzavatul pentru ciorbă, puţin cimbru, două-trei linguri de ulei şi sare, după gust.
Cu 10 minute înainte de a lua oala de pe foc, se adaugă borşul.

Reţetă trimisă de Loredana Carp, din Bârlad

 
 

Urmărește-ne pe Google News