Ingrediente:
Pentru
aluat
Pentru uns Pentru sirop
500 g făină

50 ml ulei sau 50g unt

5 gălbenuşuri
300ml lapte

un praf de sare

coaja rasă de la o lămâie

200g unt

200g nuci măcinate
100 g zahăr

100ml lapte

150 g zahăr

un plic zahăr vanilat

2. Aluatului dospit i se dă forma de dreptunghi, presându-l cu mâna, ca să aibă peste tot aceeaşi grosime. Se întinde în foaie dreptunghiulară de 3 mm grosime, apoi se unge cu unt şi se presară cu nucă de cocos. Foaia se taie cu cuţitul, în fâşii de 5 cm lăţime şi 20 cm lungime. Se rulează fiecare fâşie.
3. Rulourile astfel obţinute se aşază pe una din baze şi se pun într-o tavă unsă cu unt cu partea de la baza fiecărui rulou adunată. Se lasă aproape de sursa de căldură 30 de minute, apoi tava se introduce în cuptor, la foc mijlociu, unde se lasă o jumătate de oră. Într-o crăticioară pusă la foc mic se dizolvă zahărul în lapte şi se lasă să fiarbă două clocote.
4. Când se ia de pe foc, se amestecă cu zahărul vanilat. După ce rulourile s-au copt, tava se scoate din cuptor şi se stropesc prăjiturile cu sirop. Apoi se introduc din nou la cuptor, unde se lasă 10 minute, ca să se formeze o glazură lucioasă deasupra.

 
 

Urmărește-ne pe Google News