Ingrediente: | ||
Pentru aluat | Pentru uns | Pentru sirop |
500 g făină 50 ml ulei sau 50g unt 5 gălbenuşuri un praf de sare coaja rasă de la o lămâie |
200g unt 200g nuci măcinate |
100ml lapte 150 g zahăr un plic zahăr vanilat |
2. Aluatului dospit i se dă forma de dreptunghi, presându-l cu mâna, ca să aibă peste tot aceeaşi grosime. Se întinde în foaie dreptunghiulară de 3 mm grosime, apoi se unge cu unt şi se presară cu nucă de cocos. Foaia se taie cu cuţitul, în fâşii de 5 cm lăţime şi 20 cm lungime. Se rulează fiecare fâşie.
3. Rulourile astfel obţinute se aşază pe una din baze şi se pun într-o tavă unsă cu unt cu partea de la baza fiecărui rulou adunată. Se lasă aproape de sursa de căldură 30 de minute, apoi tava se introduce în cuptor, la foc mijlociu, unde se lasă o jumătate de oră. Într-o crăticioară pusă la foc mic se dizolvă zahărul în lapte şi se lasă să fiarbă două clocote.
4. Când se ia de pe foc, se amestecă cu zahărul vanilat. După ce rulourile s-au copt, tava se scoate din cuptor şi se stropesc prăjiturile cu sirop. Apoi se introduc din nou la cuptor, unde se lasă 10 minute, ca să se formeze o glazură lucioasă deasupra.