Ingrediente: două conserve de ton mărunţit în ulei, 100 g de icre de crap (de casă sau gata preparate), o lămâie, o ceapă albă potrivită (în acest sezon se poate folosi şi ceapă verde tăiată în rondele fine).
Mod de preparare: cele 100 g de icre se pun într-un bol şi se adaugă peste ele ceapa albă sau verde tocată foarte mărunt. Se freacă bine cu mixerul sau cu o lingură din lemn. Tonul se scurge bine de ulei, se pune peste pasta de icre şi se mixează în continuare, adăugându- se zeamă de lămâie, după gust. Se serveşte pe pâine prăjită, cu legume proaspete (roşii, salată şi castraveţi). O astfel de cremă poate fi preparată, ceva mai ieftin, cu margarină în loc de icre.
Concurs
Prietenii îţi laudă ciorbele şi mâncărurile pe care le faci? Şi se spune că nimeni nu te întrece când e vorba de prăjituri? Dacă răspunsul la aceste întrebări este “Da”, atunci e clar că eşti un expert sau o expertă în tainele bucătăriei. Fă-ţi o fotografie cu mâncarea care îţi iese cel mai bine şi trimite- o, împreună cu reţeta şi cu datele tale personale, pe e-mail la retete@libertatea.ro sau pe adresa Ziarul Libertatea, Reţete, bd. Dimitrie Pompeiu nr. 6, sector 2, Bucureşti şi poţi câştiga un premiu oferit de Libertatea şi de Carrefour.