Ingrediente: opt dovlecei, doi morcovi, doi gogoşari, 3 ardei iuţi roşii, o căpăţână de usturoi, un litru de oţet, o mână de boabe de muştar, două linguri de piper, patru linguri de zahăr, doi litri de apă, trei linguri de sare grunjoasă, foi de dafin, frunze de ţelină, conservant.
Mod de preparare: dovleceii se spală, li se retează cotoarele, se taie în două, pe lung, apoi se feliază. Morcovii curăţaţi se taie rondele, iar gogoşarii se curăţă de seminţe şi se taie în patru. Se aşază legumele în borcan, alternând bucăţile de dovlecel cu gogoşar, morcovi, căţei de usturoi, ardei iute şi frunze de ţelină. Separat se prepară şi se pune la fiert amestecul de oţet, apă, piper, muştar, sare, zahăr, foi de dafin şi conservant. După ce clocoteşte se toarnă peste legume. Borcanele se sigilează imediat cu folie sau cu capac şi se lasă să se răcească bine învelite cu o pătură (poate dura chiar şi două zile).
Premiul din această săptămână a fost câştigat de Georgiana- Gabriela Costil- Larion, din Bucureşti
Prietenii îţi laudă ciorbele şi mâncărurile pe care le faci? Ţi se spune că nimeni nu te întrece când e vorba de prăjituri? Dacă răspunsul la aceste întrebări este “Da”, atunci e clar că eşti un expert sau o expertă în tainele bucătăriei. Fă-ţi o fotografie cu mâncarea care îţi iese cel mai bine şi trimite-o, împreună cu reţeta şi cu datele tale personale, pe e-mail la retete@libertatea.ro sau pe adresa Ziarul Libertatea, Reţete, bd. Dimitrie Pompeiu nr. 6, sector 2, Bucureşti şi poţi câştiga un premiu oferit de Libertatea şi de Carrefour.
Intră acum pe shop.libertatea.ro și cumpără, la un preț excepțional, DVD-ul «Gătește cu Horia Vîrlan»!