Preparare: Ingrediente:

1. Se curăţă cartofii şi se taie felii
2. Se spală şi se zvântă cu un şervet de bucătărie.
3. Se condimentează fileurile de peşte cu sare şi piper
4. Se tamponează uşor cu făină, pentru a permite aluatului să se lipească de peşte
5. Se cerne făina într-un vas
6. Se adaugă un vârf de cuţit de sare şi se toarnă berea treptat
7. Se amestecând bine cu telul până se obţine un aluat potrivit de gros
Dacă este prea tare, mai adăugaţi puţină bere.
8. Se trec fileurile de peşte prin aluat şi se prăjesc în ulei încins aproximativ zece minute.
9. Se scot din tigaie, se scurg, se aşază într-o tavă tapetată cu hârtie pergament şi se păstrează la cald în cuptorul uşor încălzit.
10. Separat, se prăjesc cartofii în ulei încins, se scurg de grăsime, se presară cu sare şi se servesc alături de peşte.

-patru fileuri de cod
– un gălbenuş de ou
– 60 g de făină
– un sfert de pahar cu bere
– un albuş bătut spumă
– o lingură de unt topit
– un căţel de usturoi
– ulei pentru prăjit
– cartofi.

 
 

Urmărește-ne pe Google News