Ingrediente: 3 lămâi, aluat de foitaj, 4 ouă, 330 g zahăr, 200 g unt, două linguri amidon, căpşune, zahăr pudră.
Preparare: aluatul de foitaj se dezgheaţă, se întinde pe o planşetă şi se taie trei discuri cu ajutorul unei forme rotunde. Se aşază într-o tavă acoperită cu hârtie cerată şi se dau la cuptor 20 de minute, apoi se scot la răcit. Într-o oală se pun zahărul, ouăle, coaja şi zeama de la lămâi şi amidonul. Se aşază la foc mic, amestecând continuu, iar după 5 minute se adaugă şi untul. Se amestecă bine până ce crema se îngroaşă, apoi se ia de pe foc şi se strecoară printr-o sită, într-un vas care se acoperă cu folie. Se lasă la răcit 4 ore. Pe o farfurie se pune puţină cremă, apoi un disc de foitaj, iar cremă şi căpşune, încă un disc de foitaj, cremă, căpşune, foitaj, apoi se pudrează cu zahăr.
Intră acum pe shop.libertatea.ro şi cumpără, la un preţ excepţional, DVD-ul «Găteşte cu Horia Vîrlan»!
Concurs
Prietenii îţi laudă ciorbele şi mâncărurile pe care le faci? Ţi se spune că nimeni nu te întrece când e vorba de prăjituri? Dacă răspunsul la aceste întrebări este “Da”, atunci e clar că eşti un expert sau o expertă în tainele bucătăriei. Fă-ţi o fotografie cu mâncarea care îţi iese cel mai bine şi trimite- o, împreună cu reţeta şi cu datele tale personale, pe e-mail la retete@libertatea.ro sau pe adresa Ziarul Libertatea, Reţete, bd. Dimitrie Pompeiu nr. 6, sector 2, Bucureşti şi poţi câştiga un premiu oferit de Libertatea şi de Carrefour.
Costica2023 • 21.12.2023, 13:43
Este o opțiune minunată pentru a fi servită la diverse ocazii speciale sau ca o dulce recompensă în timpul zilei
Costica2023 • 21.12.2023, 13:43
Această cremă este apoi răcită și întinsă între straturile subțiri de foitaj pentru a forma un desert straturat și delicios
Costica2023 • 21.12.2023, 13:42
Cremă de căpșune și lămâie poate fi pregătită prin gătirea căpșunelor cu puțin zahăr și suc de lămâie până când se obține o compoziție omogenă și ușor densă.