1. Se amestecă foarte bine toate ingredientele până se obţine un aluat care se modelează în formă de mingiuţe de 2-3 cm diametru.

2. Acestea se tăvălesc prin făină, apoi se găuresc la mijloc şi se aplatizează uşor.

3. “Discurile” obţinute se prăjesc în mult ulei şi se întorc des până capătă o culoare aurie.

4. Se servesc cu smântână, cu dulceaţă sau cu diverse toppinguri.

Ingrediente:

– 500 g brânză de vaci,
– 150 g zahăr,
– un praf de sare,
– trei pliculeţe de zahăr vanilat,
– două linguriţe de bicarbonat de sodiu (stinse cu zeama de la un sfert de lămâie),
– două ouă,
– o sticluţă de esenţă de rom,
– 300 g făină,
– coaja rasă de la o lămâie.

Ionela Danda, din Bucureşti, a câştigat concursul din această săptămână

 
 

Urmărește-ne pe Google News