Ingrediente:

  • pentru aluat: 400 g făină, 200 g unt, 250 g zahăr, 200 g nucă măcinată, două linguri smântână, două gălbenuşuri, praf de copt.
  • pentru cremă: trei linguri cu făină, opt linguri cu zahăr, două linguri cacao, 300 ml lapte, 200 g unt.

Preparare:

  • aluatul: făina şi praful de copt se amestecă cu untul, se adaugă apoi zahărul, nuca măcinată, smântâna şi cele două gălbenuşuri, obţinându-se un aluat. Acesta se întinde cam de circa un cm grosime, se taie cu un pahar şi se coace.
  • crema: făina, zahărul, cacaua, se amestecă cu 300 ml lapte. Se fierb până când se îngroaşă, apoi se lasă la răcit. Când crema e aproape rece, se adaugă 200 g unt. Se lipesc cu cremă câte două forme, iar deasupra se ung cu glazură de ciocolată.

Reţetă trimisă de Carmen Nădăban, din Arad.
Intră acum pe shop.libertatea.ro și cumpără, la un preț excepțional, DVD-ul «Gătește cu Horia Vîrlan»!

Urmărește-ne pe Google News