Preparare: | Ingrediente: |
Albuşurile se bat bine, se pune zahăr tos şi se bat la bain-marie până se întăresc, apoi se pun la rece. Gălbenuşurile se bat cu 3-4 linguri de zahăr tos şi un plic de zahăr vanilat, până se albesc, apoi se adaugă trei linguri de lapte şi se amestecă la bain-marie până se îngroaşă. Laptele se pune pe foc şi, când începe să fiarbă, din albuşurile bătute se formează găluşte cu lingura şi se pun în lapte, câte trei-patru, pentru că se umflă. Găluştele se ridică la suprafaoea laptelui şi se fierb două minute pe fiecare parte. Se scot cu spumiera pe un platou. După terminarea găluştelor, se adaugă în lapte zahărul rămas şi celălalt plic de zahăr vanilat, iar când fierbe din nou se pun gălbenuşurile bătute cu zahăr şi se amestecă să nu se formeze cocoloaşe. După cinci minute se ia de pe foc şi se toarnă peste găluştele de bezea. Se ornează cu ciocolată cu lapte topită. |
|
Reţetă trimisă de Carmen Ana Dobrică, din Bucureşti