Preparare: | Ingrediente: |
1. Limba se fierbe în apă cu sare, câteva boabe de piper şi foi de dafin. 2. Din gălbenuşul oului fiert şi din cel crud, cu circa 100 ml ulei şi cu puţină sare, se prepară maioneza. 3. Castraveţii tăiaţi mărunt se storc de zeamă. 4. Se amestecă maioneza cu muştarul, castraveţii, albuşul şi verdeaţa, se subţiază sosul cu puţină apă în care a fiert limba şi cu sare, după gust, apoi se pune la rece. 5. Limba fiartă se curăţă de pieliţă, se taie felii, acestea se prăjesc în puţin ulei şi se acoperă cu sos. Se serveşte cu rondele de cartofi fierţi. | – 700 g limbă de porc – trei castraveţi acri – trei linguri de muştar – un ou fiert – un gălbenuş crud – sare – ulei – piper boabe – foi de dafin – mărar sau pătrunjel verde. |
Reţetă trimisă de Anişoara Ursan, din Cernavodă
Urmărește-ne pe Google News